Kamphandlinger mellem Hizbollah og Israel

– Vi er midt i en hændelse som ikke er enkel, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Fra grænsen med Libanon 27. juli 2020. (Foto via Twitter @manniefabian)

Før kl. 15 mandag eftermiddag kom de første nyhedsrapporter om kampe ved Israels nordlige grænse. I skrivende stund er billedet fortsat uklart, og detaljer vil sandsynligvis blive tilbageholdt af den israelske hærs censur.

Ifølge libanesiske kilder affyrede en Hizbollah-gruppe en panserværns-raket mod en israelsk kampvogn, mens andre rapporterer at IDF undgik angrebet og dræbte terroristerne i angrebsgruppen. Der er ikke modtaget yderligere detaljer fra IDF eller Hizbollah indtil videre, skrev Judah Ari Gross (Times of Israel) kl. 15.06.

Ifølge israelske medier opdagede IDF en terrorcelle som bevægede sig mod grænsen, og åbnede ild mod den da den kom ind på israelsk territorium. Terrorcellen skal være uskadeliggjort, og ingen israelere blev skadet.

Israelske medier siger at IDF åbnede ild mod en militant gruppe som de antog var i færd med at gennemføre et terrorangreb, skriver Michael A. Horowitz kl. 15.07.

Hizbollah angreb et israelsk køretøj nær den sydlige del af Shebaa Farms. Angrebet er sandsynligvis et svar på Israels drab af en Hizbollah-terrorist sidste uge. Israel har svaret med artilleriild mod libanesisk territorium som nu har stået på i over en halv time, skriver Timour Azhari (Al Jazeera). kl. 15.30 kom der meldinger om at lyden af artilleri er ophørt.

– Der er igangværende kampe i Mount Dov-området i Nord-Israel. Officielle opdateringer kommer, skrev Jonathan Conricus, international talsmand for IDF, kl. 15.10.

Premierminister Netanyahu er angiveligt rejst til IDFs hovedkvarter for at følge udviklingen.

Alle indbyggere i Nord-Israel har fået besked om at holde sig indendørs på grund af sikkerhedsituationen. Alle børn i området er i beskyttelsesrum. Flere hovedveje i området er blevet lukket.

En række kilder bekræfter at IDF har svaret på hændelsen med artilleriild mod mål i Syd-Libanon.

Tidligere artikelBenny Gantz til Hizbollah: – Lad være med at teste os
Næste artikelSprængstof-ballon fundet i det sydlige Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.