Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har tilbudt Libanon humanitær hjælp

Sådan ser det ud i Beirut hvor eksplosionen fandt sted tirsdag den 4. august. (Foto: @aldin_ww, Twitter)
Premierminister Netanyahu, forsvarministeren og udenrigsministeren har tilbudt Libanon hjælp gennem FN.

Allerede tirsdag aften tilbød Israel humanitær hjælp til Libanon, efter eksplosioner i en havn i Beirut har dræbt mindst hundred personer og såret tusindvis (antallet af ofre stiger fortsat), skriver Times of Israel. Læs også MIFFs artikel udgivet kort tid efter eksplosionen.

– Israel har henvendt sig til Libanon gennem de internationale kanaler og tilbudt den libanesiske regering medicinsk humanitær hjælp, sagde forsvarsminister Benny Gantz og udenrigsminister Gabi Ashkenazi i en fælles erklæring.

Premierminister Benjamin Netanyahu udtaler at han har bedt sin nationale sikkerhedsrådgiver Meir Ben Shabbat om at drøfte med FNs udsending Nickolay Mladenov, hvordan Israel kan hjælpe Libanon.

Mladenov har bekræftet Israels tilbud om at sende hjælp til Libanon gennem FN på Twitter og sagde at “Regionen og verden skal mødes for at hjælpe Libanons befolkning igennem en meget svær tid.”

Præsident Reuven Rivlin skrev tweets på engelsk, arabisk og hebraisk: “Vi deler det libanesiske folks smerte og tilbyder vores hjælp i en meget vanskelig tid.”

Knessets oppositionsleder Yair Lapid sendte også sin kondolance til ofrenes familier via Twitter.

IDF skrev på Twitter at nu er tiden til at overvinde konflikten.

Libanon forventes ikke at tage imod Israels fremstrakte hånd eller hjælp – til trods for at landet i forvejen befinder sig i en meget svær situation, skriver Times of Israel.

Der har været flere krige mellem Israel og Libanon. Den iransk støttet terrororganisation som har svoret at udslette Israel, har deres base i Libanon og er en del af den libanesiske regering. Læs MIFFs artikler om Hizbollah her. Så sent som den 27. juli var der kamphandlinger mellem Hizbollah og Israel – læs MIFFs artikel om det her. Læs MIFFs artikler om Libanon-krigene mellem Israel og Libanon her.

Både Israel og Hizbollah har afvist rygter om at Israel skulle stå bag eksplosionen.

Qatar og Iran har også tilbudt hjælp til Libanon.

Årsagen til eksplosionen kendes endnu ikke.

Eksplosionen sker på et kritisk tidspunkt for Libanon. Landet står midt i en alvorlig økonomisk-krise og Corona-krise. Mange har mistet deres job, fattigdommen er stigende og værdien af folks opsparing er forsvundet i takt med det libanesiske pund er havnet i frit fald i forhold til dollaren.

Hospitalerne i Beirut arbejder nu under total kaos efter eksplosionen og flere sårede behandles på parkeringspladser eller andre tilfældige steder.

Det forventes at antallet af sårede og døde vil stige de kommende dage.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem