Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hizbollah fik et slag men er fortsat en trussel

På billedet ses terrororganisationen Hizbollah's leder Nasrallah. (Foto: @ActForIsrael)
Situationen langs Libanon-grænsen vil forblive spændt de kommende dage. IDF vil opretholde et højt beredskab så længe terrororganisationens intentioner er uklare.

I skrivende stund kender vi ikke alle detaljer omkring terrororganisationen Hizbollahs forsøg på et terrorangreb mod Israel 27. juli. Her forsøgte en terrorcelle fra den iransk-støttet terrororganisation at trænge ind i Israel fra Libanon, skriver journalisten Ron Ben-Yishai i avisen Yediot Ahronot.

Hizbollah beskyldte Israel for at stå bag luftangreb mod Damaskus internationale lufthavn, hvor en Hizbollah terrorist blev dræbt. Det menes at han var i Syrien for at overvåge fragt af våben til Libanon. Læs MIFFs artikel om det her.

Terrororganisationen reagerede i overensstemmelse med deres doktrin fra 2015 som dikterer gengældelse efter enhver handling, der måtte ramme dem, skriver Ben-Yishai.

Hizbollah vil opretholde sin afskrækkelseseffekt overfor Israel og samtidig bevise over for Iran at de er præsetstyrets mest effektive og magtfulde forlænget arm i Mellemøsten.

Ifølge Ben-Yishai ønskede Hizbollah ikke at overtræde Israels suverænitet eller tvinge israelerne til at reagere militært dybt inde i Libanon. Målet var at få IDF til at reagere i det omstridte territorium – Shebaa Farms, beliggende ved skråningerne af Har Dov. Hizbollah anser området for at være libanesisk territorium under israelsk besættelse og anser kamphandlinger der for at være legitime. Læs MIFFs artikel om Hizbollahs angrebsforsøg her.

Den shiitiske terrororganisation ville også ramme israelske soldater – eksempelvis ved at ramme en kampvogn eller en militær post. Terrororganisationen ville ramme militære mål og opnå militær succes uden risiko for voldsom israelsk reaktion på deres angreb, skriver Ben-Yishai.

IDF var forberedt på netop det scenarie og havde dækket sine kampvogne af vegetation. Den israelske hær satte også ild til området for at skabe et gardin med røg for at skjule sine tropper.

IDFs hurtige opdagelse af den indtrængende terrorcelle betød at IDF kunne vente til terrorcellen havde krydset Israels grænse med at bruge kampvogne og våben.

IDF ventede med at åbne ild til terrorcellen havde krydset den blå grænse – den internationale grænse for ikke at give Hizbollah en undskyldning for at reagere yderligere med henvisning til civile tab på libanesisk territorium. Efter terrorcellen krydsede grænsen åbnede IDF ild og skød for at dræbe.

På nuværende tidspunkt er det uklart om nogle i terrorcellen blev ramt – den tætte vegetation i området forhindre klart udsyn. Der kan være sårede terrorister som forsøger at komme tilbage til libanesisk territorium. Det fulde billede af situationen vil vise sig efter IDF har overvåget området – eventuelt ved brug af droner.

Spørgsmålet er hvad der vil ske nu? Ifølge Ben-Yishai ønsker terrororganisationen ikke at forårsage civile tab på israelsk side. IDF åbnede hurtigt op for civil trafik på vejene og den israelske befolkning i området må gerne forlade deres hjem.

Det kan tænkes at terrororganisationen ikke mener at de opnåede den ønskede succes med angrebs-forsøget, og derfor vil de måske forsøge at angribe Israel igen, skriver Ben-Yishai.

Hizbollahs angrebs-forsøg var bestemt til at mislykkes og det kan tænkes at deres Radwan-styrke i det sydlige Libanon planlægger flere angreb. De leder efter israelske svagheder langs grænsen og kan angribe igen samme sted eller ved Golanhøjderne – selvom sidstnævnte er et mindre sandsynligt scenario.

Situationen langs Libanon-grænsen vil forblive spændt de kommende dage. IDF vil opretholde et højt beredskab så længe terrororganisationens intentioner er uklare.

Israel har ingen interesse i en eskalering. Der er ingen grund til at angrebs-forsøget i mandags som sluttede uden israelske tab forårsager flere spændinger. Det var et slag for Nasrallah og hans terrororganisation, der er ingen grund til at IDF beviser deres styrke igen, skriver ben-Yishai. Læs MIFFs artikel om Israels advarsel i går kort tid før Hizbollahs angrebs-forsøg her.

IDF-tropperne skal fortsat være opmærksomme – der kan være flere terrorister i området og flere terrorforsøg mod Israel kan være på vej. Læs MIFFs artikler om Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem