Search
Israels forsvarsminister Benny Gantz ses i midten af billedet. (Foto: @gantzbe)

Benny Gantz til Hizbollah: – Lad være med at teste os

Israels forsvarsminister har gjort det klart for terrororganisationen Hizbollah at Israel vil angribe ”enhver, der tester os”.

Israels forsvarsminister Benny Gantz har gjort det klart for terrororganisationen Hizbollah at Israel vil angribe ”enhver, der tester os”. Den klare udmelding kommer efter øget israelsk beredskab ved grænsen til Libanon. Det skriver avisen Times of Israel.

Den 23. juli skrev MIFF om at israelsk militær (IDF) har øget sin tilstedeværelse i det nordlige Israel. Det skete efter terrororganisationen Hizbollah havde beskyldt Israel for at stå bag et angreb i Syrien i sidste uge, hvor en Hizbollah terrorist blev dræbt. Læs MIFFs artikel om det her.

Siden da er situationen i området blevet endnu mere anspændt. Den 24. juli skrev MIFF at israelsk militær havde øget sin tilstedeværelse yderligere grundet forstærket mistanke om snarlige Hizbollah-angreb mod Israel. Læs MIFFs artikel om det her.

Gantz har gjort det klart at Israel vil forsætte deres operation i Syrien og Libanon trods spændingerne for at sikre Israels sikkerhed.

– Vi vil fortsætte med at sikre vores sikkerhedsinteresser – det gælder blandt andet fjernelse af iransk tilstedeværelse i Syrien, blokering af fragt af avancerede våben og forhindring af udvikling af præcisions-missiler overalt i regionen – i Syrien eller Libanon, sagde forsvarsministeren.

Spurgt ind til rapporter om at Israel skulle have sendt deeskalerende beskeder til terrororganisationen Hizbollah om at det ikke havde været Israels intention at dræbe en af deres terrorister under luftangreb mod Damaskus internationale lufthavn sidste mandag, sagde forsvarsministeren: “Vi handlede imod iransk tilstedeværelse i Syrien. Vi vil forsætte med at handle mod Irans aktiviteter i Syrien.”

Forsvarsministeren mener ikke at den nuværende situation vil føre til en større konflikt eller krig, men han vil “anbefale den anden side til ikke at trække os ind i det.”

Gantz advarede igen regeringerne i Syrien og Libanon om at de vil blive holdt ansvarlige for ethvert angreb mod Israel, der kommer fra deres område.

– Situationen i Libanon og Syrien er ikke god. Der er en økonomisk-krise, der er en Corona-krise og deres infrastruktur er dårlig. Jeg minder både Libanon og Syrien om, at de er ansvarlige for hvad der sker på deres territorium og hvad der kommer ud derfra. Vi ønsker ikke unødvendige eskaleringer [af vold] men enhver, der tester os, vil blive mødt af en meget høj evne til at gribe ind – jeg håber ikke, at vi vil få brug for at bruge vores militærstyrke, sagde forsvarsministeren.

Søndag aften affejede Hizbollahs vicechef Israels advarsler, men kom ikke nærmere ind på terrororganisationens planer om at udføre terrorangreb mod Israel.

– Hvis Israel beslutter at gå i krig med os vil vi konfrontere dem. Krigen [2. Libanonkrig] i 2006 vil være modellen for vores svar. Vi er vant til israelske trusler, de tilbyder os ikke en ny politisk vision. De viser blot muskler, sagde Naim Qasim til pro-Hizbollah al-Mayadeen TV.

Ifølge Qasim holder terrororganisationen kortene om eventuelle terrorangreb mod Israel tæt ind til kroppen.

Allerede sidste fredag ​​begyndte IDF at fjerne unødvendigt personale fra Libanon-grænsen og lukkede af for kørsel af militære køretøjer på veje, der er sårbare over for panserværns-missilangreb fra Libanon. Civilbefolkningen blev opfordret til at fortsætte en normal hverdag trods de øgede spændinger.

I IDF vurderes det at Hizbollah sandsynligvis vil gengælde med missilangreb – som terrororganisationen også gjorde under lignende omstændigheder sidste år. Her udførte de snigskytteangreb mod israelske tropper og plantede improviserede eksplosionsanlæg langs grænsen.

– Vi mener, at der kan opstå [sikkerheds] begivenheder ved grænsen til Libanon. Vi er forberedt på alle muligheder, sagde Gantz.

Søndag blev himlen over det nordlige Israel fyldt med lyden af ​​jagerfly, droner og helikoptere, der tilsyneladende indsamlede efterretninger og forberedte sig på at gengælde eventuelle Hizbollah-angreb.

IDF har meddelt at en af deres små copter-droner, der opererede langs grænsen styrtede ned i Libanon, men at der ikke var risiko for, at der kunne tages følsomme oplysninger fra den.

I sidste uge sendte IDF endnu en infanteribataljon og et mindre antal andre tropper og artillerivåben til det nordlige Israel.

– Jeg var meget imponeret over beredskabet hos IDFs tropper, der opererer i den nordlige kommando, sagde Gantz.

Søndag advarede premierminister Benjamin Netanyahu også Syrien og Libanon om at de vil bære ansvaret for ethvert angreb mod Israel, der måtte komme fra deres territorium.

Under åbning af den ugentlige kabinet møde sagde Netanyahu at Israel har en ”konsekvent politik om ikke at tillade Iran at etablere sig militært ved vores nordlige grænse”.

– Libanon og Syrien bærer ansvaret for ethvert angreb fra deres område mod Israel. Vi tillader ikke nogen at bringe vores sikkerhed ifare eller true vores borgere, vi vil ikke tolerere et angreb mod vores styrker… IDF er parat til at reagere på enhver trussel, sagde Netanyahu.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp