Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF-forstærkninger sendt til Libanon-grænsen efter trusler om Hizbollah-angreb

Golani brigade under øvelse i det nordlige Israel. (Foto: IDF)
Beslutningen kommer efter terrororganisationen har beskyldt Israel for at dræbe en af deres terrorister under luftangreb i Syrien tidligere på ugen.

Den israelske hær (IDF) sender forstærkninger til landets nordlige grænse efter trusler om angreb fra terrororganisationen Hizbollah. Truslerne kommer efter en Hizbollah-terrorist blev dræbt under de seneste luftangreb i Syrien. Det skriver avisen Times of Israel.

– Efter en situationsvurdering afholdt i IDF, har vi besluttet at sende en forstærkning af infanteritropper til den nordlige kommando, udtaler IDF.

Torsdag udtalte kilder tæt på Hizbollah til den London-baserede avis Asharq al-Awsat, at terrororganisationen sandsynligvis vil reagere på drabet af en af deres terrorister i mandags.

En IDF talsmand har udtalt at forstærkningen består af en Golani 13. brigade og et mindre antal ekstra tropper sendt til Galilæa-divisionen i den nordlige kommando.

IDF’s forstærkninger kommer efter terrororganisationen har beskyldt Israel for at have dræbt Ali Kamel Mohsen Jawad under de seneste luftangreb syd for Damaskus mandag aften. Læs MIFFs artikel om angrebet her. Efterfølgende gik IDF og Hizbollah i højt beredskab langs grænsen, ifølge israelske og libanesiske medier.

Hizbollah har tidligere gengældt Israels drab af deres terrorister. Normalt er terrorgruppens gengældelsesangreb sket langs grænsen mellem Israel og Libanon. Derfor afstår IDF generelt fra at dræbe Hizbollah-terrorister i Syrien.

I august 2019 dræbte IDF to Hizbollah-terrorister, der ifølge IDF havde deltaget i en iransk-drevet operation i det sydlige Syrien. De havde forsøgt at angribe IDF grænsepositioner med væbnede droner. Få dage senere kom Hizbollahs hævn for drabene og et påstået israelsk droneangreb i Beirut – læs MIFFs artikel om droneangrebet her. Hizbollah affyrede tre panserværnsmissiler mod israelske militærmål langs den libanesiske grænse – læs MIFFs artikel om angrebet her.

– Hvis Israel dræber nogle af ​​vores terrorister i Syrien, vil vi svare fra Libanon – ikke fra Shebaa Farmene og vi siger til den israelske hær langs grænsen til Libanon at de skal være meget forsigtige og vente på os, sagde Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Det seneste luftangrebet i Syrien, der tilskrives Israel ramte våbendepoter og militære positioner tilhørende Assad regimets militær og Iran-støttet militsgrupper, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge SOHR forårsagede luftangrebene flere eksplosioner omkring byen Kiswah, området har længe været forbundet med Irans revolutionsgarde.

Angrebet kom angiveligt i to bølger. Ifølge Reuters blev mål i byerne Jabal al Mane, Muqaylabiya og Zakiya ramt. Angrebet forårsagede enorme eksplosioner som angiveligt også har dræbt iransk personale.

Reuters har citeret den syriske analytiker Zaid al Reys, der siger at målet med angrebet var et “stort ammunitionsdepot”.

Israel har gennemført hundredvis af angreb i Syrien siden ​​borgerkrigen brød ud i landet i 2011. Angrebene har været rettet mod de syriske regeringsstyrker, allierede iranske styrker og terrorister fra den libanesiske, shiitiske terrororganisation Hizbollah.

Detaljer om angrebene i Syrien bekræftes sjældent, men Israel har gjort det klart at Irans tilstedeværelse og støtte af præsident Bashar Assad og Hizbollah er en trussel mod Israel og derfor vil de fortsætte angrebene mod dem.

Det seneste angreb i Syrien skete halvanden uge efter Iran og Syrien har underskrevet en aftale om iransk opgradering af det syriske militærs luftforsvar. Aftalen menes at være kommet på plads som svar på de igangværende israelske angreb i landet.

Det seneste angreb i Syrien er det første, der tilskrives Israel siden juni hvor ni terrorister ifølge SOHR blev dræbt i luftangreb mod positioner fra Iran-støttet militser nær den irakiske grænse. Angrebene skete kort tid efter seks Iran-støttet terrorister blev dræbt under lignende angreb

Læs MIFFs artikler om truslen mod Israel fra terrororganisationen Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem