Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel var klar til at ødelægge Hizbollahs missil-program hvis soldater blev ramt

Et F-35 jægerfly i luften. (Foto: Sam Churcill, flickr.com)
Flyvevåbnets jægerfly var i luften over Middelhavet under forberedelse af en massiv gengældelsesaktion. Hizbollahs missilangreb i søndags ramte forbi deres mål.

Ifølge en rapport var Israel klar til at starte en massiv gengældelsesaktion mod Hisbollahs præcisionsmissil-program i Libanon, og man undgik kun angrebet, da der ikke var sårede israelske soldater under Hizbollahs angreb i søndags langs grænsen til Libanon, skriver Times of Israel.

”Det faktum, at Hizbollahs leder Hassan Nasrallah ramte ved siden af, og ikke dræbte nogen israelere, reddede Hizbollah fra destruktion af deres præcisions-missil program,” udtalte en kilde i det israelske forsvar (IDF) til Channel 12 News (Arutz 12). Kilden tilføjede: ”Flyene var allerede i luften.”

Ifølge rapporten fløj flyvevåbnets fly over Middelhavet armeret med dusinvis af tons eksplosiver som forberedelse til modangrebet.

Kilden er citeret for at udtale at kampflyene var klar til at bombe mange mål kædet sammen med Hizbollahs missil-produktion, og ventede kun på grønt lys fra Jerusalem.

Rapporten kom kort efter et Hizbollahs tilknyttet TV-netværk offentliggjorde billeder af terrorgruppens missilangreb på et israelsk militærkøretøj dagen før, som ikke gav menneskelige tab og ledte til relativ begrænset israelsk gengældelse. Billederne viste to anti-tank missiler, der med meget lille margen ramte ved siden af et køretøj fra det israelske forsvar på vejen imellem Moshav Avivim og Kibbutz Yir’on nær den nordlige grænse.

Udsendelsen fra Al-Manar TV viser en Hizbollah soldat, der affyrer et Kornet styret missil mod hvad der viser sig at være en kørende israelsk pansret mandskabvogn, der patruljerer langs grænsehegnet. Endnu en affyring imod køretøjet ses fra længere afstand. Imedens det Hizbollah tilknyttede medie påstår at de to angreb ødelagde den pansrede mandskabsvogn, viser mediet ikke en direkte fuldtræffer imod køretøjet, mediet viser røgskyer omkring det, da missilet lander.

Ifølge analyse fra det israelske forsvar offentliggjort i mandags, blev den pansrede mandskabsvogn ikke ramt af nogen af missilerne. Det var nærmere et sprængstykke fra eksplosionen fra et af missilerne, der ramte et dæk, og tvang køretøjet til at standse i vejsiden, udtaler militæret.

”De mannequiner der var placeret i det israelske militærs køretøjer hjalp ikke i vildledningen af forsvaret til at vælge målet til gengældelse,” rapporterede Al-Manar, ved at referere til en psykologisk kamp-taktik, som libanesiske medier tog det israelske forsvar i at bruge sidste uge, hvor militæret parkerede en jeep med uniformerede dukker ombord langs den nordlige grænse.

Det israelske forsvar siger at ingen israelere blev såret i søndagens angreb, men Hizbollah fastholder, at deres angreb dræbte og sårede israelske soldater.

Billeder og videoklip der viser sårede soldater, der bliver evakueret med helikopter fra stedet, er lavet for at overbevise Hizbollah om at de havde afstedkommet tab, siger israelske kilder.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem