Search
John Kirby, koordinator for strategisk kommunikation i USA's nationale sikkerhedsråd. (Foto: US Department of Defense)

– Israel forsvarer sig mod en trussel om folkedrab

USA's talsperson John Kirby forklarer hvem der har planer om at begå folkedrab.

Under pressebriefing i Det hvide hus 20. november, handlede den blandt andet om 7. oktober-massakren mod Israel og krigen i Gaza. Her er et uddrag:

Journalist: Demonstranter i Washington D.C. i New York og i hele landet – har givet præsidenten øgenavnet «Genocide Joe». Demonstranter har skrevet øgenavnet på portene. Har Det hvide hus en kommentar på det?

John Kirby, koordinator for strategisk kommunikation i det nationale sikkerhedsråd, svarede:

«Vi er ikke bekymrede over øgenavne og klistermærker. Jeg mener, det er det første tillæg til forfatningen [first amendment], ytringsfrihed.

Som præsidenten skrev i sin artikel, er hans fokus – at sikre, at vi kan fortsætte med at støtte Israel, mens de kæmper mod den forfærdelige terrorgruppe, Hamas. Samtidig arbejder vi alle sammen for at sikre humanitær hjælp og få folk ud, inkl. gidslerne.

Jeg sagde det for nylig; Igen, folk kan sige, hvad de vil på gaden og andre steder, og det respekterer vi. Det er det første tillæg [first amendment], det handler om.

Men mange bruger ordet «folkedrab» helt upassende og i flæng.

Tag ikke fejl af Hamas’ mål – terrorgruppen har som mål at begå folkedrab. Hamas vil udslette Israel – fjerne dem fra landkortet. Hamas har sagt det åbent over flere omgange.

Hamas har også sagt at de ikke vil stoppe, at 7. oktober-massakren vil ske igen og igen. Hvad var det, der skete den 7. oktober? Det var massemord og nedslagtning af uskyldige mennesker i deres hjem, på gaden, på en musikfestival for fred – det er med folkedrab som intention.

Ja, der er for mange civile tab i Gaza. Ja, tallene er for høje. Ja, for mange familier sørger. Og ja, vi fortsætter med at opfordre israelerne til at være så forsigtige som muligt. Vores opfordringer vil ikke stoppe.

Israel forsøger ikke at fjerne det palæstinensiske folk fra landkortet. Israel forsøger ikke at fjerne Gaza fra landkortet.

Israel forsøger at forsvare sig mod truslen om folkedrab. Hvis vi skal tale om folkedrab, så er det helt fint, men ordet skal bruges rigtigt.»

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp