Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Det er på tide at verden kender til Hamas’ dobbeltspil

Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)
- Terrorgruppen deltager i våbenhvile forhandlinger i Kairo og sørger for nogenlunde ro i Gaza, men lægger sideløbende store planer om at udføre alvorlige terrorangreb mod Israel, skriver veteran journalist & sikkerhedsanalytiker, Yoav Limor.

I går kunne MIFF berette om: Flere dræbte og sårede i større anti-terroraktion. Fem Hamas-tilknyttede terrorister dræbt i skududveksling. To israelske soldater alvorligt såret. Læs HER.

Israelske sikkerhedsstyrker havde således afværget større terrorangreb, kidnapninger og drab på israelere, men ifølge veteran journalist & sikkerhedsanalytiker Yoav Limor, kender den israelske offentlighed ikke til en brøkdel af det som de israelske styrkers igangværende terrorbekæmpelsesaktivitet i Judæa og Samaria (Vestbredden) går ud på.

Medmindre der sker noget som er ekstraordinært dramatisk, er medierne ikke interesseret i det, og der er ikke noget drama, medmindre folk bliver såret eller dræbt i terrorangreb. Det er essensen af det israelske sikkerhedsparadoks: Folket tager succeser for givet og opfører sig som om fiaskoer er verdens ende, skriver veteran journalist & sikkerhedsanalytiker Yoav Limor i Israel Hayom.

Både succeserne & fiaskoerne er en del af den endeløse kamp mod terror som foregår hver eneste dag- og især om natten på alle fronter, især i Judæa & Samaria. Efter den iransk-støttet terrorgruppe Hamas’ seneste krig mod Israel Operation Guardian of the Walls (læs om krigen HER), blev det kaldt for “klippe græsset” – dvs kontinuerlige IDF-operationer som har til formål at “slå” de terroraktive ned inden de udfører terrorangreb. Ifølge Limor, har metodens to hovedelementer som består af overlegen intelligens og fuld frihed til at operere bevist sig selv siden den seneste Gaza-krig i maj. De israelske sikkerhedsstyrkers taktik og strategi er også årsagen til at der har været færre terrorangreb de seneste år og israelere dermed kan leve i meget større sikkerhed, end de gjorde tidligere.

Limor understreger at succeser mod terror ikke er en garanti for sikkerhed. Den anden side, hovedsageligt terrorgruppen Hamas, arbejder konstant på at udføre terrorangreb. Israels tidligere erfaring har vist at terrorgruppens terroraktivitet består af tre hovedområder når det gælder kommando og finansiering: Hamas-ledelsen i Gaza som har været under terrorgruppens kontrol siden 2007; Hamas’ internationale kommando som er skiftevis i Tyrkiet og Libanon samt terrordømte som sidder i israelske fængsler. Alle nævnte samarbejder tæt og er meget ens. Hamas i Gaza ledes af Yahya Sinwar. Sinwar blev løsladt af Israel i forbindelse med Gilad Schalit-handlen, hvor den israelske soldat blev frigivet efter flere år som Hamas-fange i Gaza, mod frigivelse af Hamas-terrorister i israelske fængsler med israelske liv på samvittigheden. Også Salah al-Arouri som leder terrorgruppens internationale kommando blev løsladt i den forbindelse. Sinwar og Arouri har samme mål – at befri deres terror-venner som fortsat sidder i israelske fængsler. Læs MIFFs tidligere artikler om Hamas-leder Sinwar HER.

Læs også: Sudan beslaglægger Hamas-aktiver. – Vi vil eliminere arven efter Muslimsk Broderskab, udtaler kilde i det sudanesiske suverænitetsråd.

Netop det tætte samarbejde mellem de forskellige Hamas-elementer, som israelske sikkerhedsstyrker optrævlede i løbet af weekenden i Judæa og Samaria. Terrorgruppen havde eksempelvis planlagt massekidnapninger af israelere, som Hamas efterfølgende kunne bruge som pressionsmiddel mod Israel for at få løsladt endnu flere Hamas-terrorister. Terrorgruppens terrorplaner var omfattende og der var også planer om større terrorangreb som ville chokerer Israel. Omfanget af terrorgruppens organisatoriske indsats, betyder at de kan lave store planer. Samtidigt viste omfanget af Hamas’ terrorplaner sig også at være det som fældede dem, skriver Limor. Jo flere der kender hemmeligheden – jo større risiko for at hemmeligheden lækkes.

Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet er ledende i verden når det gælder identificering af- og bekæmpelse af terror, skriver Limor. Hamas’ seneste terrorplan gik heller ikke under Shin Bet’s radar. Israelske sikkerhedsstyrker anholdte de første mistænkte i sidste uge. Afhørelsen af de første mistænkte, afslørede de det fulde omfang af terrorplanerne, hvilket førte til de koordinerede anholdelsesoperationer lørdag nat. Israelske sikkerhedsstyrker gennemførte antiterror-aktionerne ved fem forskellige lokationer samtidigt for at undgå at nogle skulle opdage noget inden aktionerne var gennemført eller gennemfører terrorangreb inden de blev anholdt.

ved den slags anholdelser er der altid risiko for skududvekslinger, skriver Limor. Det er en operationel fare og derfor udføres den slags operationer af de mest kvalificerede enheder i Israels politi- og grænsepolitiets terrorbekæmpelsesenheder samt IDF’s Duvdevan-enhed. Den omstændighed at to Duvdevan-soldater, en kommandant og en soldat blev hårdt såret ved operationen, tilsyneladende ved skud fra egne styrker, må nødvendigvis undersøges grundigt, skriver Limor.

Vi må gå ud fra at Israel efter afhørelse af de anholdte terrorister efter afhørelse, vil offentliggøre en redegørelse over hele antiterror-operationen, skriver Limor. Som sagt havde terroristerne planer om at gennemføre større terrorangreb, skudangreb og massekidnapninger af israelere. I skrivende stund lader Hamas’ terrorplaner til at have været mere omfattende og farligere end tidligere. Derfor er Israel nødt til at gøre verden bekendt med det dobbeltspil som Hamas spiller; på den ene side deltager terrorgruppen i våbenhvile forhandlinger i Kairo og bevarer en nogenlunde ro i Gaza, samtidigt med at Hamas i Judæa & Samaria lægger store planer om at udføre alvorlige terrorangreb mod Israel, understreger Limor.

Hamas er sikkert dybt frustreret over at deres store terrorplaner blev stoppet af Israel, hvilket sikkert vil få terrorgruppen til igen at angribe Israel med raketter, efter nogle af deres terrorister blev dræbt under skudvekslingen med israelske styrker, skriver Limor. Hvis Hamas angriber Israel, vil det forbinde dem med de afværgede terrorplaner og Israel vil således være i sin fulde ret til at angribe Hamas-mål i Gaza, hvilket ikke er i Hamas’ interesse. Terrorgruppen forstår det, skriver Limor og har derfor opfordret palæstinenserne i Judæa og Samaria til ikke at reagere for at undgå at Gaza bringes i fare.

Men det er Hamas som bringer Gaza i fare. Ligesom kidnapningen og mordet på de tre israelske teenagere tilbage i juni 2014 (læs om terrorangrebet HER) førte til Israels Operation Protective Edge, ville et terrorangreb af den størrelsesorden som israelske sikkerhedsstyrker netop har afværget, ikke begrænse sig til Judæa og Samaria, men ville derimod skulle lede til aktioner mod terroren som udspringer fra Gaza. Det har således langt større betydning end blot afværgelse af planlagte terrorangreb. De israelske sikkerhedsstyrker evne til at forhindre terrorangreb redder ikke kun liv og giver israelere sikkerhed, de forhindrer også en hurtig eskalering og redder dermed mange flere liv samt en langsigtet afskrækkelse.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem