Israel konfiskerede 23 tons chokolade som skulle finansiere Hamas

Den iransk-støttet terrorgruppe ville sælge chokoladerne til indbyggerne i Gaza og bruge indtægterne til at finansiere terror mod Israel.
Det israelske forsvar (IDF) har konfiskeret 23 tons chokolade som terrorgruppen Hamas ville sælge til at finansiere sin terror mod Israel. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar (IDF) har konfiskeret 23 tons chokolade på vej til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 efter de tog magten over enklaven i blodigt kup mod Fatah-partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA). Læs om Hamas HER. Læs om Hamas seneste Gaza-krig mod Israel HER. Læs om Irans rolle HER.

Terrorgruppen ville sælge chokoladerne for at kunne finansiere sine terroraktiviteter mod Israel, skriver Jerusalem Post.

Der er god grund til at de israelske myndigheder kontrollerer alt som kommer ind over grænsen fra Israel til Gaza. Israelske myndigheder fattede mistanke til import af mistænkelige madvarer og ganske rigtigt viste det sig at terrorgruppen var i gang med alternativ finansiering af sine terroraktiviteter mod Israel – selv chokolade bruger Hamas som kilde til at skaffe flere penge.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening hoppede naturligvis på nyheden og brugte den til at sprede anti-israelsk propaganda:

Se FB-opslag her: https://www.facebook.com/Dansk-Pal%C3%A6stinensisk-Venskabsforening-208280482529571

Læs: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Myndighedernes efterforskning viste at to virksomheder havde importeret varerne og brugt penge fra Iran for at kanalisere dem videre til Hamas via chokoladerne og andre varer. Virksomhederne blev sat på liste over virksomheder som finansierer terror. Efterforskningen resulterede i konfiskeringen af de 23 tons chokolade.

– Vi vil fortsætte med at stoppe netværkene som finansierer terror, uanset hvilken metode de bruger, udtaler Israels forsvarsminister Benny Gantz.

Hamas havde planlagt at sælge de konfiskerede varer til indbyggerne i Gaza og bruge indtægterne til terroraktiviteter mod Israel, ifølge israelsk efterretning og bureauer som arbejder for at forhindre terrorfinansiering.

– I stedet for at tage sig af indbyggerne i Gaza forsøger Hamas opbygge sine militære styrker. Det vil Israel forhindre, udtaler forsvarsminister Gantz.

Her ses de 23 tons chokolade som den iransk-støttet terrorgruppe Hamas ville sælge til indbyggerne i Gaza til at finansiere sine terroraktiviteter mod Israel. (Foto: IDF)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas hylder Taliban efter sejren
Næste artikelHvad har Hamas til fælles med Taliban?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise