Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her rekrutteres palæstinensiske børn til næste krig mod Israel

Palæstinensiske terrorgrupper registrerer børn som vil deltage i deres sommerlejrer i Rafah i Gaza,14. juni 2021. i Hamas' sommerlejrer trænes børn i at blive den nye generation af krigere mod Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Tusindvis af børn deltager i palæstinensiske jihad-sommerlejre - verdenssamfundet er tavs.

Mens det internationale samfund forsøger at finde måder at hjælpe indbyggerne i Gaza efter seneste krig mellem Israel og den iranskstøttet terrorgruppe Hamas som Siden 2007 defacto har delt “Palæstina” i to. Gaza-striben har til sammen omkring to millioner indbyggere, Judæa og Samaria (Vestbredden) omkring tre millioner. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza-striben, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden). “Palæstina” har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. “Palæstina” opfylder således ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER. Mahmoud Abbas er som som sagt PAs præsident.

Hamas-lederne bekymrer sig ikke om indbyggernes basale behov – de har travlt med at udklække næste generation af Hamas-krigere så terrorgruppen kan opnå sit erklærede mål om at udslette Israel, skriver Khaled Abu Toameh i et indlæg i Gatestone Institute.

De iranskstøttet terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk islamisk jihad (PIJ) er de største i Gaza. Nu har de lanceret en stor kampagne for at rekruttere flere tusind palæstinensiske børn og teenagere til deres militære sommerlejrer hvor børnene hverken lærer at svømme eller at spille fodbold. I stedet lærer børnene at blive Hamas-krigere.

Sagt med Hamas’ og PIJ’ egne ord så vil de: «antænde jihads flammer blandt generationen af frigøre, oplære dem i islamiske værdier og forberede den næste triumferende hær som vil frigøre Palæstina».

Lejrene drives af Hamas og PIJ’s væbnede grene, Izaddin al-Qassam Brigades og Al-Quds Brigades, arrangeres under bannerne «Jerusalems sværd» og «Frigørelsens frontsoldater», skriver Toameh, som er en prisvindende israelsk-arabisk journalist i sit indlæg.

«Jerusalems sværd» er navnet Hamas bruger for at beskrive krigshandlingerne mod Israel i maj, hvor de angreb Israels civilbefolkning med med mindst 4.300 raketter – læs HER. «Frigørelsens frontsoldater» er et udtryk som bruges af palæstinensiske terrorgrupper til at beskrive deres mål om at «frigøre hele Palæstina», fra Jordandalen til Middelhavet – en eufemisme om at udslette Israel. Læs om Hamas og Irans rolle HER og HER.

Terrorgrupperne Hamas og PIJs militære lejrer har som mål «at træne unge mænd at skyde, militær og sikkerhedsfærdigheter», lyder rapporter fra Gaza. De skal også øge moralen og forberede dem på næste konfrontation med Israel, som de understreger «kan være nær».

120.000 gutter og jenter har deltatt på Hamas´ omstridte sommerskoler i år. (Foto: The Israel Project/Flickr)
Børn og unge får militær træning på sommerlejrer. Billedet er fra et tidligere år. (Foto: The Israel Project/Flickr)

Ahmad al-Ra’i, talsperson for PIJ, siger sommerlejrene har som mål at styrke den palæstinensiske sag i tankene og hjerterne hos palæstinensiske unge. De skal lære lære at elske jihad og palæstinensisk modstand, siger han.

Målgruppen for sommerlejrene er 14-17 årige drenge. Al-Ra’i siger at en af grundene til at de rekrutterer palæstinensiske børn skyldes at Israel allerede angriber dem «ved at eksponere dem for vestlig kultur». Tusindvis af palæstinensiske børn er strømmet til lejrene, siger PIJ-talsmanden.

Han opfordrer Israel til at holde øje med sommerlejrene, fordi «de vil producerer en ny generation som vil frigøre Palæstina».

Registreringen til Hamas’ sommerlejrer begyndte 14. juni og henvender sig ikke kun til skolebørn, men også til universitetsstuderende og voksne. Der er sat lister op hvor man kan registrere sig i moskeerne i Gaza. Væbnede Hamas-soldater er mødt op i moskeerne og opfordret palæstinenserne til deres børn i sommerlejrene.

Rekrutteringen af flere tusind palæstinensiske børn til jihad-sommerlejrer sker samtidig som FN og andre mæglere rejser mellem Israel og Gaza i forsøget på at få en aftale om genopbygning af den Hamas-kontrolleret enklave på plads.

Lederne af de Iran-støttet terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) håber at forhandlingerne vil føre til genoptagelse af international bistand til Gaza, inklusiv genopbygning af mange boliger som blev ødelagt under den seneste krig med Israel.

I stedet for at bruges deres egne penge på genopbygning, bruger terrorgrupperne Hamas og PIJ sine budgetter på at træne børn til at blive soldater i kampen om at udslette Israel. Hamas og PIJ har med andre ord penge til at drive lejre hvor de hjernevasker og indoktrinere børn, men de vil ikke investere penge til genopbygning af Gaza, skriver Toameh.

Se klip fra tidligere jihad-sommerlejr:

Terrorgrupperne Hamas og PIJ har som erklæret mål at udslette Israel og det betyder tydeligvis mere for dem end at Gazas børn og opdrage dem til at få en uddannelse som læger, ingeniører eller andet. Børnene i årets sommerlejre vil inden længe være den nye generation af maskerede soldater i terrorgrupperne Hamas og PIJ.

Den groteske udnyttelse af børn og rekruttering af dem til krig ignoreres fuldstændigt af det internationale samfund – det gælder også mæglerne som forhandler med Hamas og PIJ, skriver Toameh.

Ifølge verdens største hjælpeorganisation for børn, UNICEF, er rekruttering og brug af børn i væbnede styrker et alvorligt brud på børns rettigheder og international folkeret. Hverken UNICEF eller andre menneskerettighedsorganisationer har reageret på Hamas og PIJs udnyttelse af palæstinensiske børn. Den omstændighed at det internationale samfund og UNICEF med flere, ikke reagerer på Hamas og PIJs grove udnyttelse af palæstinensiske børn som børnesoldater i væbnet kamp, er det samme som accept af terrorgruppernes brud på børns ret til en barndom og beskyttelse.

Verdenssamfundets larmende stilhed i lyset af den forfærdelige børnemishandling, betyder at vi reelt alle sammen står på sidelinjen og ser stille til, mens terrorgrupper udklækker fremtidens generationer af palæstinensiske jihadister som vil kæmpe for at udslette Israel.

I lyset af det, er enhver snak om en to-statsløsning og genoplivning af fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne urealistisk, slutter Toameh.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem