Hamas truer igen Israel med raketangreb. Her ses raket som eksploderede i byen Ramla 14. maj 2021. Hamas har i snit angrebet Israel med 2000 raketter årligt i 20 år. De mange raketangreb har voldsomme konsekvenser for israelernes fysiske og psykiske helbred. (Foto: Twitter)

IDF: – Vi er klar hvis Hamas angriber over flagmarch i Jerusalem

Terrorgruppen Hamas truer igen Israel med raketangreb.

Den 1. juni skrev MIFF at terrorgruppen Hamas allerede var i fuld gang med at genopbygge sit massive raketarsenal, så de er klare til igen, igen og igen at angribe Israel i næste krig, ifølge iranske medier. Hamas har angiveligt meddelt iranske medier at de har genoptaget deres raketproduktion efter terrorgruppens seneste raketangrebsrunde mod Israel sluttede, hvor Israel forsvarede sig mod mere end 4300 raketter som regnede ned over det meste af Israel i 11 dage. Hamas har i snit angrebet flere israelske byer med 2000 raketter hvert eneste år i 20 år. De gentagende raketangreb mod Israels civilbefolkning har voldsomme konsekvenser på alle fronter – ikke mindst israelske børn som vokser op med lyden af raketalarmer og frygten for at dø. Læs HER.

Terrorgruppen som finansieres af blandt andet Iran og Qatar, og har haft kontrollen over Gaza siden 2007, truer igen Israel:

– Situationen i den palæstinensiske arena er meget ustabil, og vi forbereder os på fornyede fjendtligheder, sagde IDFs stabschef, generalløjtnant Aviv Kochavi mandag i forbindelse med øgede sikkerhedsspændinger og trusler fra terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007. Hamas truer med voldsom reaktion hvis den årlige flagmarsch med israelske flag gennemføres i hovedstaden Jerusalems gamle by planlagt til i dag, skriver avisen Israel Hayom.

Læs mere om Jerusalem HER.
Læs om Hamas HER.
Læs om Iran HER.
Læs om Hizbollah HER.

Forsvarsminister Benny Gantz har godkendt flere Hamas-mål i Gaza som IDF må angribe hvis terrorgruppen igen angriber Israels civilbefolkning med raketter. Derudover er der blevet indsat flere batterier af Israels missilforsvar Iron Dome er blevet sat op flere steder for at give indbyggerne i Syd-Israel mere beskyttelse.

Flagmarchen var planlagt i sidste uge, men blev udsat til i da, efter israelsk politi ikke ville godkende den planlagte rute gennem Damaskusporten og det muslimske kvarter som ellers er flammepunkter i Israels hovedstad.

Flagmarchen i dag bliver nyvalgt premierminister Naftali Bennetts første store udfordring.

Minister for offentlig sikkerhed Omer Bar-Lev understregede mandag, at marchen vil finde sted i overensstemmelse med ruten godkendt af politiet: – Flagmarchen vil finde sted, det er planen.

Om Hamas’ trusler om at angribe Israel med raketter, hvis flagmarchen gennemføres, sagde Bar-Lev: – Jerusalem er Israels evige hovedstad. I et demokrati er det tilladt og vigtigt at demonstrere, så længe det er i henhold til loven og i vores tilfælde i overensstemmelse med politiets regler, og det er sådan, vi vil handle, understregede Bar-Lev.

– Det er mit indtryk at politiet er godt forberedt, og at der er gjort en stor indsats i opretholdelse af både de sarte balancer i sameksistensen i Jerusalem og den offentlige sikkerhed, tilføjede Bar-Lev.

Bar-Lev kom ikke nærmere ind på ruten, ifølge israelske medier vil flagmarchen gå forbi Damaskusporten, men ikke igennem den gamle bys muslimske kvarter.

Hamas opfordrede søndag palæstinensere i Gaza og i Judæa og Samaria (Vestbredden) til at holde en “dag med raseri”, hvis flagmarchen gennemføres.

I en erklæring opfordrer terrorgruppen de palæstinensiske beboere i Jerusalem til at lave optøjer ved Al-Aqsa-moskeen på Tempelbjerget.

Hamas advarede om, at “okkupanten har frigivet sine omstrejfende horder for at gøre gaderne urene i Jerusalems gamle bydel og hejse flaget af fra den flygtige [zionistiske] enhed, i et skridt som beviser dens fiasko og regression.”

Hamas-talsmand Abd al-Latif Qanou sagde: “Flagmarchen er som et eksplosivstof og vi vil beskytte Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen med alle midler.”

De palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister Mohammad Shtayyeh skrev på Twitter: “Vi advarer mod de farlige konsekvenser, hvis besættelsesmagten vil lade ekstremistiske israelske bosættere udføre flagmarchen i det besatte Jerusalem.”

Mandag rapporterede den Hizbollah-tilknyttet libanesiske avis Al-Akhbar, at terrorgrupper i Gaza er klar til optrapning mod Israel og har advaret Israel via egyptiske mæglere mod at gennemføre flagmarchen.

Ifølge kilde i en af ​​terrorgrupperne i Gaza, er de enige om at flagmarchen skal forhindres, og fornyede angreb mod Israel er på bordet. Ifølge Al-Akhbar, har terrorgrupperne via egyptiske mæglere, meddelt Israel om at annullere marchen, især i området ved Damaskusporten og Tempelbjerget, ellers kan det udløse krig.

– Spændinger [stiger] igen i Jerusalem i en meget skrøbelig og følsom sikkerhed og politisk tid, hvor FN og Egypten aktivt er involveret i at styrke våbenhvilen,” sagde FNs udsending i Mellemøsten Tor Wennesland på Twitter:

– Alle relevante parter opfordres til at handle ansvarligt og undgå provokationer, der kan føre til en ny konfrontationsrunde, sagde han.

Den amerikanske ambassade i Jerusalem forbød sine ansatte og deres familier at gå ind i Jerusalems gamle bydel tirsdag.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp