Hamas truer med ‘større konflikt’ over Jerusalem og afviser våbenhvile

Terrorgruppen Hamas er villig til at trække Gazastriben ind i "større konflikt".
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas har meddelt at han ikke vil afholde det kommende palæstinensiske valg 22. maj, medmindre indbyggerne i Øst-Jerusalem også kan stemme.

– Vi afholder ikke valg uden Jerusalem og uden deres kandidater. Jerusalem er vores evige hovedstad. Vi opfordrer det internationale samfund til at presse Israel til at leve op til aftalerne, udtaler Abbas.

I mellemtiden fortsatte højtstående embedsmænd fra Egypten og USA med diplomati for at dæmpe den eskalerende situation. Det sker efter Israel de seneste dage er blevet udsat for gentagende raketangreb fra terrorister i Gaza – alene fredag til søndag er mindst 40 raketter blevet affyret ind i Syd-Israel fra Gaza – læs mere HER.

Den libanesiske avis Al-Akhbar som associeres med den iransk støttet terrororganisation Hizbollah, skriver at embedsmænd fra terrorgruppen Hamas, som har haft kontrollen over Gaza siden 2007, har udtalt at der via tredje part har været kontakt mellem Hamas og Israel de seneste to dage. Hamas har her afvist ethvert forslag om at genindføre roen, så længe Israel fortsætter sin “nuværende politik” i Jerusalem.

Al-Akhbar rapporterede, at Hamas vil “forhindre enhver bosættelse af bosættere i Al-Aqsa-moskeen og stoppe planerne om at ‘judisere’ byen og [for Israel] samt at palæstinensere i Øst-Jerusalem skal deltage ved det kommende palæstinensiske valg.”

Ifølge de citerede kilder, har terrorgruppen Hamas udsendt advarsel til Egypten om, at hvis Israel fortsætter sin nuværende politik, vil det “føre til en eksplosion i forskellige områder, især Jerusalem, Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza, selv hvis det vil forværrer situationen i Gaza og det udvikler sig til en større konflikt.”

Egypten og Jordan advarede også om, at deres forsøg på at mægle en våbenhvile på plads måske mislykkedes. En højtstående egyptisk embedsmand som var involveret i forsøg på at mægle mellem Israel og Hamas, fortalte den israelske avis Israel Hayom, at “Hamas er overbevist om, at Israel og Abbas arbejder sammen om at annullere valget i Judæa og Samaria (Vestbredden), fordi Hamas vokser sig stærkere og Fatah er splittet.”

Læs HER hvorfor Hamas er så farlig.

Læs også: – Heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis valget ikke gennemføres. PAs præsident Abbas er under stigende pres fra Egypten og Jordan forud for det kommende palæstinensiske valg, den letteste udvej for Abbas vil være at lægge skylden på Israel, skriver Daniel SiryotiDu er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise