Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas truer med ‘større konflikt’ over Jerusalem og afviser våbenhvile

Terrorgruppen Hamas har haft den fulde kontrol over Gaza siden 2007. (Illustratonsfoto: IDF)
Terrorgruppen Hamas er villig til at trække Gazastriben ind i "større konflikt".

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas har meddelt at han ikke vil afholde det kommende palæstinensiske valg 22. maj, medmindre indbyggerne i Øst-Jerusalem også kan stemme.

– Vi afholder ikke valg uden Jerusalem og uden deres kandidater. Jerusalem er vores evige hovedstad. Vi opfordrer det internationale samfund til at presse Israel til at leve op til aftalerne, udtaler Abbas.

I mellemtiden fortsatte højtstående embedsmænd fra Egypten og USA med diplomati for at dæmpe den eskalerende situation. Det sker efter Israel de seneste dage er blevet udsat for gentagende raketangreb fra terrorister i Gaza – alene fredag til søndag er mindst 40 raketter blevet affyret ind i Syd-Israel fra Gaza – læs mere HER.

Den libanesiske avis Al-Akhbar som associeres med den iransk støttet terrororganisation Hizbollah, skriver at embedsmænd fra terrorgruppen Hamas, som har haft kontrollen over Gaza siden 2007, har udtalt at der via tredje part har været kontakt mellem Hamas og Israel de seneste to dage. Hamas har her afvist ethvert forslag om at genindføre roen, så længe Israel fortsætter sin “nuværende politik” i Jerusalem.

Al-Akhbar rapporterede, at Hamas vil “forhindre enhver bosættelse af bosættere i Al-Aqsa-moskeen og stoppe planerne om at ‘judisere’ byen og [for Israel] samt at palæstinensere i Øst-Jerusalem skal deltage ved det kommende palæstinensiske valg.”

Ifølge de citerede kilder, har terrorgruppen Hamas udsendt advarsel til Egypten om, at hvis Israel fortsætter sin nuværende politik, vil det “føre til en eksplosion i forskellige områder, især Jerusalem, Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza, selv hvis det vil forværrer situationen i Gaza og det udvikler sig til en større konflikt.”

Egypten og Jordan advarede også om, at deres forsøg på at mægle en våbenhvile på plads måske mislykkedes. En højtstående egyptisk embedsmand som var involveret i forsøg på at mægle mellem Israel og Hamas, fortalte den israelske avis Israel Hayom, at “Hamas er overbevist om, at Israel og Abbas arbejder sammen om at annullere valget i Judæa og Samaria (Vestbredden), fordi Hamas vokser sig stærkere og Fatah er splittet.”

Læs HER hvorfor Hamas er så farlig.

Læs også: – Heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis valget ikke gennemføres. PAs præsident Abbas er under stigende pres fra Egypten og Jordan forud for det kommende palæstinensiske valg, den letteste udvej for Abbas vil være at lægge skylden på Israel, skriver Daniel Siryoti



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem