Påstår Hamas vil stoppe med ballon-terror

Ifølge rapporter stopper de ballon-terroren efter advarsler fra Israel.

En bombe fæstnet til en fodbold landet i Israel efter at være sendt over grænsen med balloner. (Foto: Twitter)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den palæstinensiske terrorgruppe Hamas har angiveligt accepteret at stoppe med at sende brandbomber og eksplosiver fra Gazastriben ind i Israel ved hjælp af balloner. Islamisk Jihad har også accepteret det, skriver Jerusalem Post.

Ifølge rapporter i medierne blev beslutningen truffet sent mandag aften efter en egyptisk efterretningsdelegation besøgte Gazastriben. Egypten har angiveligt advaret om at Israel ville slå hårdt ned hvis terroren fortsatte.

Samtidigt er Israel angiveligt gået med til at lette restriktionerne for import og eksport fra Gazastriben, uden detaljerne er kendt. For nylig blev jordbær eksporteret fra Gaza til England for første gang i samarbejde med Israel.


De seneste to år har palæstinensere i Gaza sendt eksempelvis droner, drager, kondomer og balloner med eksplosiver ind over grænsen til Syd-Israel. Flere af dem er landet ved skoler, børnehaver, landbrug og veje. De seneste uger er snesevis af bomber sendt til Israel fra Gazastriben ved hjælp af balloner. Både granater, hjemmelavede bomber og andre typer sprængstof har truet befolkningen i områder nær Gaza. Mange mennesker frygter, at børn finder ballonerne og bliver såret eller dræbt af sprængstofferne.

Men til trods for rapporter om at de palæstinensiske terrorgrupper ville stoppe med deres ballon-terror, blev der tirsdag fundet balloner mistænkelige genstande i både Sdot i Negev og uden for byen Ashkelon nord for Gaza.

Som MIFF tidligere har skrevet om arbejdes der stadig på at få en femårs våbenhvile på plads mellem Israel og Hamas. Der er ingen direkte forhandlinger mellem parterne, men Egypten fungerer som mellemled.

Tidligere artikel– Vi venter bare på et påskud for at jævne Tel Aviv med jorden
Næste artikel– Jeg vil rulle Trumps bosættelses-politik tilbage
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.