Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Eksporterer jordbær fra Gaza til England

Flere tons jordbær blev eksporteret fra Gaza til England via Ben Gurion Lufthavn i Israel. (Foto: COGAT)
Israelske myndigheder og palæstinensiske landmænd samarbejder om eksport af frugt.

For første gang er der blevet eksporteret varer fra Gazastriben til England. Tirsdag den 17. december blev fem ton jordbær sendt via den israelske lufthavn Ben Gurion uden for Tel Aviv. Eksporten af ​​jordbær fra Gaza er et samarbejde mellem israelske myndigheder og palæstinensiske landmænd, skriver Jerusalem Post.

Sidste uge blev en lignende mængde jordbær eksporteret til Golf-landene, Forenede Arabiske Emirater og Qatar via Allenby-grænseovergangen i Jordandalen. Siden begyndelsen af ​​jordbærsæsonen er der eksporteret over 450 ton jordbær fra Gaza. Store mængder er blevet eksporteret til Judæa og Samaria.

I år er der dyrket 730 hektar jordbær i den nordlige Gazastribe mod 485 hektar i 2018. Jordbærproduktion beskæftiger omkring 1.500 landmænd i Gaza og giver levebrød til tusindvis af familier. Eksporten viser hvor vigtig landbruget er for Gaza og økonomien i den palæstinensiske enklave.

Det er Coordination and Liaison Administration (CLA) for Gaza som har koordineret eksporten af ​​jordbær. Lederen af CLAs økonomiske afdeling, major Anwar Ghanem, siger at “eksport af jordbær til England, Judæa og Samaria samt flere lande rundt om i verden gør det muligt at styrke og udvide næringen, som er livsgrundlaget for tusindvis af landmænd og deres familier.” Han håber at væksten i landbruget vil fortsætte.

MIFF har tidligere skrevet om at israelske myndigheder hjælper palæstinensiske landmænd med at dyrke frugt. Samarbejdet er øget i senere år.

Flere hundred tons jordbær er blevet eksporteret fra Gazastriben. Det giver levebrød til tusindvis af familier. (Foto: COGAT)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem