Eksporterer jordbær fra Gaza til England

Israelske myndigheder og palæstinensiske landmænd samarbejder om eksport af frugt.
Flere tons jordbær blev eksporteret fra Gaza til England via Ben Gurion Lufthavn i Israel. (Foto: COGAT)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

For første gang er der blevet eksporteret varer fra Gazastriben til England. Tirsdag den 17. december blev fem ton jordbær sendt via den israelske lufthavn Ben Gurion uden for Tel Aviv. Eksporten af ​​jordbær fra Gaza er et samarbejde mellem israelske myndigheder og palæstinensiske landmænd, skriver Jerusalem Post.

Sidste uge blev en lignende mængde jordbær eksporteret til Golf-landene, Forenede Arabiske Emirater og Qatar via Allenby-grænseovergangen i Jordandalen. Siden begyndelsen af ​​jordbærsæsonen er der eksporteret over 450 ton jordbær fra Gaza. Store mængder er blevet eksporteret til Judæa og Samaria.

I år er der dyrket 730 hektar jordbær i den nordlige Gazastribe mod 485 hektar i 2018. Jordbærproduktion beskæftiger omkring 1.500 landmænd i Gaza og giver levebrød til tusindvis af familier. Eksporten viser hvor vigtig landbruget er for Gaza og økonomien i den palæstinensiske enklave.

Det er Coordination and Liaison Administration (CLA) for Gaza som har koordineret eksporten af ​​jordbær. Lederen af CLAs økonomiske afdeling, major Anwar Ghanem, siger at “eksport af jordbær til England, Judæa og Samaria samt flere lande rundt om i verden gør det muligt at styrke og udvide næringen, som er livsgrundlaget for tusindvis af landmænd og deres familier.” Han håber at væksten i landbruget vil fortsætte.

MIFF har tidligere skrevet om at israelske myndigheder hjælper palæstinensiske landmænd med at dyrke frugt. Samarbejdet er øget i senere år.

 Flere hundred tons jordbær er blevet eksporteret fra Gazastriben. Det giver levebrød til tusindvis af familier. (Foto: COGAT)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise