Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Forsøgte at smugle sprængstof ud af Hamas-kontrolleret Gaza

Her ses grænseovergangen Kerem Shalom mellem Israel og Hamas-kontrolleret Gaza, 27. maj 2021. (Foto: Flash90)
Terrorister forsøgte at smugle sprængstof ind i Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza. Derfor er grænseovergangen midlertidigt lukket.

Eksporten af varer via grænseovergangen Kerem Shalom mellem Hamas-kontrolleret Gaza og Israel er midlertidigt lukket, efter forsøg på at smugle flere kilo sprængstof ind i Israel, skriver Jerusalem Post.

Inspektører ved grænseovergangen fandt det højt eksplosive materiale skjult i en forsendelse af tøj. Israels forsvar (IDF) mistænker, at eksplosiverne skulle bruges i terrorangreb.

Hændelsen førte til, at IDF-chef Herzi Halevi og forsvarsminister Yoav Gallant besluttede at stoppe al varetransport fra Gaza ind i Israel for at genoverveje rutinerne og inspektionerne ved grænseovergangen.

Grænsen vil blive åbnet igen efter en omhyggelig gennemgang af procedurerne. Hver dag krydser flere hundrede lastbiler fyldt med varer grænsen mellem Israel og Gaza. Der er også eksport af varer fra Gaza til Israel.

– Vi vil ikke tillade, at terrorgrupper udnytter den civile og humanitære infrastruktur til at styrke sig militært eller udføre terrorangreb, udtaler Israels forsvar og forsvarsministeriet i fælles erklæring.

Det er ikke første gang terrorgrupper i Gaza forsøger at udnytte den civile varetransport gennem grænseovergangen. Primo august afslørede forsvarsministeriet forsøg på at smugle droner ind i Gaza, der skulle bruges af terrorgrupper.

I maj opdagede inspektører skydevåben, lyddæmpere og ammunition skjult i en forsendelse med møbler, på vej fra Gaza til Judæa og Samaria (Vestbredden).

I 2017 forsøgte terrorgruppen Hamas at indsmugle militært udstyr i emoji-tøfler.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem