Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Selv dyr behandles bedre

Siden terrorgruppen Hamas begik et blodigt kup mod Fatah og tog kontrol over enklaven i 2007, har de kontrolleret indbyggerne med et jerngreb. (Foto: Flash90)
Palæstinensisk mand fra Gaza er flygtet til Israel efter han blev udsat for fysisk og psykisk tortur af terrorgruppen Hamas.

Avisen Israel Hayom har interviewet en palæstinenser fra Hamas-kontrolleret Gaza som er flygtet til Israel efter han var havnede på den iransk-støttet terrorgruppes sorteliste over sin Hamas-kritik. Af hensyn til palæstinenserens sikkerhed omtales han kun som «E».

Den palæstinensiske mand Hamas-ledelsen på sociale medier for deres krænkelser af menneskerettigheder. Manden kritiserede også Hamas for diskriminering af ​​kvinder på offentlige steder og udtrykte sin frustration over hvordan Hamas’ sikkerhedsstyrker håndterer aktivister som kritiserer Hamas-regimet.

Det førte til at han fik regimets hårde hånd at mærke på egen krop.

Efter han delte sine Hamas-kritiske opslag, blev han kontaktet af terrorgruppens sikkerhedsstyrker. Efterfølgende blev han afhørt, udsat for trusler, chikane samt fysisk og psykisk tortur.

Til at starte med blev jeg udsat for alvorlige slag og fik blå mærker over hele kroppen. Det var meget brutalt. Selv dyr behandles behandlet bedre. En af efterforskerne gik forbi mig, slog mig, bagefter kom en anden fordi og slog mig bevidstløs, fortæller siger «E» til den israelske avis.

Efterhånden gik torturen fra at være fysisk til at blive mere psykologisk.

– De fornærmede mig, forbandede min mor og far og truede dem. De truede også med at slå mig ihjel og sagde: «I morgen skyder vi dig og smider dig ud til hundene og fortæller alle, at du samarbejdede med Israel», fortæller den palæstinensiske mand som er flygtet til Israel.

Terrrorgruppen Hamas har de seneste år henrettet flere personer, de havde anklaget for «at samarbejde med Israel». For at slippe for afhøringerne blev «E» tvunget til at underskrive et dokument som forbød han at tale om hvad har var blevet udsat for.

– Hver gang jeg havde været igennem en anholdelse og blev løsladt, måtte jeg tage smertestillende medicin og hvile mig i tre-fire dage for at komme mig fysisk. Men mentalt stoppede det ikke. Det var en af ​​grundene til jeg belsuttede at forlade Gaza.

For to år siden flygtede han fra Gaza, efter Hamas’ sikkerhedsstyrker opdagede, at han havde planlagt en større demonstration. Han rejste til Egypten og forsøgte at overleve ved at arbejde i restaurationsbranchen. Han vendte senere tilbage til Gaza, men fandt ud af at meget havde ændret sig.

– Der er ingen frihed, og jobs går til Hamas eller dem som er loyale over for dem.

«E» fik lov til at forlade Gaza og flyttede til Judæa og Samaria (Vestbredden), men han ville gerne leve i Israel. Han arbejder nu på at få en arbejdstilladelse, så han kan tjene penge til at sende hjem til sin familie, der stadig lever i Hamas-kontrolleret Gaza. På nuværende tidspunkt bor han sammen med venner tæt på Tel Aviv i Israel og deltog i fejring af den jødiske lysfest Chanukkah ultimo 2022.

– Jeg oplevede ikke racisme. Dem som deltog i fejring af Chanukkah, vidste, at jeg er en palæstinenser fra Gaza. Vi talte om musik og mad. Vores nabo er jøde. Jeg hjælper hende med at bære hendes indkøb fra supermarkedet, siger han og tilføjer, at mange i Gaza ikke støtter Hamas.

– Jeg er imod vold og terror. Der er mange mennesker i Gaza, der tænker som mig. Problemet er, at Gaza er drevet af dagsordener, der ikke repræsenterer folkets vilje. Men folk er bange for Hamas og er holdt op med at protestere. Vil jeg vende tilbage til Gaza? De vil nok skabe problemer for mig og sætte mig i fængsel. Det er ikke noget, jeg overvejer nu, slutter «E».

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem