Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rejser tvivl om anklager fra Breaking the Silence

Real-time videoklip fra en af hændelserne som Breaking the Silence fremstillede som en israelsk krigsforbrydelse efter Gaza-krigen. (Skærmdump fra Ad Kan!s video)
Breaking the Silence manipulerede IDF-soldaters vidneudsagn om Gaza-krigen med det formål at tilsværte Israels omdømme, siger israelsk organisation.

Efter Gaza-krigen i 2014 publicerede organisationen Breaking the Silence en rapport med 111 vidneudsagn fra israelske soldater som havde deltaget i krigen. Rapporterne fra Breaking the Silence førte til overskrifter over hele verden, også i Norge og Danmark. Der blev givet indtryk af at israelske soldater havde udført krigsforbrydelser. Udokumenterede soldat-anklager, skrev MIFF allerede i 2015 – læs mere HER. Breaking the Silence er ledet af tidligere israelske soldater som er kritiske over for israelsk brug af magt mod palæstinenserne, og gruppen finansieres hovedsageligt af europæiske lande – også Danmark, læs mere HER. Så vidt MIFF har kendskab til, har Breaking the Silence ikke modtaget støtte fra Norge siden 2016. Det gjorde de derimod fra Danmark.

Det israelske retssystem har efterforsket flere af de mest alvorlige anklager som kom fra Breaking the Silence, men soldaterne er frifundet for anklager om krigsforbrydelser. Nu er den israelske organisation Ad Kan! (‘hertil og ikke længere’/’grænsen er nået’ på dansk) kommet med en rapport og en video som kan forklare hvorfor.

For eksempel fortalte tre anonyme soldater om det Breaking the Silence fremstillede som et overlagt drab på en ældre palæstinenser. Ifølge Ad Kan! var soldaterne ikke til stede da hændelsen fandt sted, og de giver modstridende beskrivelser. Alle soldaterne som var involveret i sagen er blevet frikendt. Palæstinenseren blev advaret mod at nærme sig de israelske soldater, fordi man frygtede at han var en selvmordsbomber. Da han ikke stoppede blev der skudt mod den nedre del af hans krop. En læge og en førstehjælps-soldat forsøgte at redde hans liv, men hans liv stod ikke til at redde. Herefter begravede de ham ud af respekt for den døde, fortæller Ad Kan! I deres rapport er der også andre eksempler – klik HER.

– Breaking the Silence har et ansvar for at antisemitismen stiger verden over, sier Ad Kan! i videoklippet.

Se Ad Kan! klippet på 5 minutter her:

Læs videre fra Norge:
Det går galt når Gro vil sette Israel i gapestokken. Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland gir mikrofonen til Breaking the Silence.

NRK valgte å lage radioteater av fjorårets giftigste tekst mot Israel. Gir gjødning og vanning til Israel-hatet.

Norge kuttet støtten til noen av de verste anti-israelske organisasjonene. Organisasjonen NGO Monitor roser Norge.

Soldat diktet opp israelsk overgrep. Talsmann for Breaking the Silence løy om at han hadde banket opp palestiner.

Hva om Israels ambassade betalte norske soldater for å sverte Forsvaret? 1 av 5 norske soldater i Afghanistan så brutalitet mot sivilbefolkningen. Hva om den israelske ambassaden i Oslo betalte dem for å stå fram med anonym kritikk av Forsvaret og regjeringen?

Norge på givertoppen til Israel-kritiske organisasjoner. Norge gir mer enn noe annet land til politiske organisasjoner registrert i Israel. Felles for mottakerne er at de fremstår ensidig kritiske til staten Israel. Mange av dem fremmer anklager om apartheid og krigsforbrytelser, og flere støtter boikottbevegelsen.

Hva med israelske soldater som kritiserer? Når israelske soldater kommer med kritikk av Israels militære operasjoner, får det store oppslag i Norge. Norske soldater som selv sier de har vært vitne til “brutalitet mot sivilbefolkning” eller har “gjort ting som var moralsk betenkelig” har til sammenligning null interesse.

Fra Danmark:
Kirkernes Verdensråd samarbejder med organisationer som Breaking the Silence for at tilsværte Israel.

Breaking the Silence forsøgte at omstøde afgørelse i Israels højeste ret om at udvise Omar Shakir for opfordring til at udslette Israel.
+ DR brugte Omar Shakir som kilde i sværtekampagne.

Læs mere om dansk støtte til Breaking the Silence.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem