– Truslen fra Gaza vil kun vokse

Tidligere Mossad-chef mener ikke Israel har håndteret truslen fra Gaza korrekt.
Mange af raketterne som terrorister i Gaza angriber Israels civilbefolkning med, eksploderer i Gaza og forårsager civile tab der. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tidligere Mossad-chef Tamir Pardo advarer om at truslen fra terrorgrupperne i Gazastriben mod Israel er større end nogensinde. Pardo siger at Hamas og Islamisk Jihad kan affyre flere raketter mod Israel i dag end de kunne under Gaza-krigen i 2014. Han savner en plan for at tackle truslen.

-Israel har ikke formået at fremlægge en endelig plan for Gaza og andre palæstinensiske udfordringer, sagde Prado for nylig ved en sikkerhedskonference.

Søndag blussede konflikten mellem Israel og terrorgrupperne i Gazastriben igen op da den Iran-støttede terrorgruppe Islamisk Jihad affyrede over 90 raketter mod Israel i løbet af to dage. Der har været mange lignende konfliktrunder i de senere år. Og akkurat som ved de tidligere konfliktrunder er det endt med en slags våbenhvile efter et par dages kamphandlinger. Det er sandsynligvis kun et spørgsmål om tid før raketterne igen regner ned over Israels civile befolkning.

Pardo mener det bør slutte med bare at sidde og vente på den næste konfliktomgang, skriver Jerusalem Post. Han efterlyser en mere langsigtet strategi for at tackle udfordringen med terrorgrupperne i Gaza. Han mener Israel bør stoppe med at handle som om tiden er på deres side. Pardo mener terrorgrupperne kun vil blive stærkere og stærkere med tiden.

Alligevel kommer han ikke med en klar løsning på udfordringen selv.

En anden tidligere sikkerhedschef, tidligere Shin Bet-chef Avi Dichter, har tidligere sagt at en stor landoperation er nødvendig for at fjerne Hamas og andre islamistiske terrororganisationer fra Gazastriben. Men det kan tage mange år.

-En større Gaza-operation vil ikke vare i to uger eller tre måneder, men måske så meget som tre år, sagde Dichter ved en konference i september 2019.

Den tidligere Mossad-chef Tamir Pardo (t.h.) mener Israel mangler planer for at håndtere truslen fra terrorgrupperne i Gaza. Her sammen med premierminister Benjamin Netanyahu og nuværende Mossad-chef Yossi Cohen. (Foto: GPO / Flickr)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAntisemitismen stiger i Danmark – vores politikere har et medansvar
Næste artikelIsrael fraråder alle rejser til udlandet
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise