Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– En ny Gaza-krig kan vare i flere år

Illustrationsbillede fra Gaza krigen i 2009. Blæser det mon op til en ny krig? (Foto: Al Jazeera engelsk, flickr.com)
Tidligere Shin Bet-chef, Avi Dichter, siger, at en ny krig på Gazastriben kan blive langvarig.

Benjamin Netanyahu sagde for nyligt, at Israel før eller siden ikke har andet valg end at gå i krig i Gaza for at fjerne Hamas-regimet. Siden Hamas tog kontrol over Gazastriben i en blodig magtkamp i 2007, er der blevet affyret omkring 20.000 raketter mod Israel. Derudover har terrortunneler, terrorbrande, infiltrationer og nu også droner truet befolkningen i det sydlige Israel.

Der vil sandsynligvis ikke være noget andet valg end at vælte Hamas-regimet,” sagde premierminister Netanyahu om situationen i den palæstinensiske enklave.

Israel har siden 2007 allerede kæmpet tre krige mod islamisterne på Gazastriben – uden en løsning på konflikten. Avi Dichter, leder af Knessets udenrigs- og forsvarsudvalg og tidligere leder af den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet, mener, at der er behov for en større landoperation for at fjerne Hamas og andre islamistiske terrororganisationer fra Gazastriben.

“En større Gaza-operation vil ikke vare i to uger eller tre måneder, men måske så meget som i tre år,” sagde Dichter på en konference fra International Institute for Terrorism. Han pegede på, hvor lang tid det tog, før det israelske forsvar sluttede den anden Intifada på Vestbredden.

Likud-politikeren understregede, at han ønsker en diplomatisk løsning på konflikten, men at det er lige så usandsynligt som at Israel skulle vinde VM i fodbold. Han sagde også, at Israel ikke bør besætte Gazastriben igen, men være der, indtil terroristerne er fjernet. Derefter bør de palæstinensiske selvstyremyndigheder, der i dag styrer Vestbredden, overtage magten.

Avi Dichter (midten) besøker en bosetning på Vestbredden. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)
Den israelske politiker Avi Dichter (i midten) mener, at en krig for at fjerne Hamas fra magten vil blive langvarig. (Foto: Avi Dichter’s profil på flickr.com)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem