Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel har sandsynligvis ikke andet valg end at gå i krig i Gaza

En israelsk kampvogn skyder mod et mål på Gazastriben under krigen i 2014. (Foto: IDF)
Men Benjamin Netanyahu vil ikke sende soldater ind i Gazastriben endnu.

I de seneste uger og måneder er situationen i det sydlige Israel igen blevet meget anspændt efter flere raketangreb, forsøg på infiltration, droneangreb og angreb på soldater langs grænsen. Premierminister Benjamin Netanyahu siger i et radiointerview, at Israel sandsynligvis bliver nødt til at iværksætte en militær aktion på Gazastriben, hvis situationen ikke ændre sig.

-Det ser ud til, at vi ikke har andet valg end at starte en storstilet militæraktion i Gaza, sagde Netanyahu i radiointerviewet.

Han understregede, at “en farlig krig vil være den sidste udvej” og tilføjede, at han ikke ville sende israelske soldater ind i Gazastriben, før forholdene er optimale

-Der vil sandsynligvis ikke være noget andet valg end at vælte Hamas-regimet. Hamas har ingen kontrol over sit eget område og er ikke i stand til at forhindre angreb mod os. Vi har en situation, hvor en terrorgruppe, der affyre raketter, har overtaget. De har ingen kontrol over fraktionerne, selvom de vil, siger premierministeren om situationen i den palæstinensiske enklave.

Selv måtte han evakueres fra et valgmøde i byen Ashdod tidligere i denne uge, da to raketter blev affyret fra Gaza mod kystbyen. Islamisk Jihad har stået bag mange af de seneste angreb. De er den næststørste terrorgruppe i Gaza og har tætte bånd til Den Islamiske Republik Iran.

I radiointerviewet kritiserede Netanyahu også sine egne ministre og partikolleger, der ønsker, at militæret skal give Hamas et stærkere svar på missilangrebene.

-Stop med at agitere for en operation i Gaza. Der vil være en operation, men jeg vil ikke gennemføre den, før vi er klar, siger han om en mulig ny Gaza-krig.

Benjamin Netanyahu siger, at en militær operation i Gaza er uundgåelig, hvis ikke missilangrebene stopper. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem