– Israel har sandsynligvis ikke andet valg end at gå i krig i Gaza

Men Benjamin Netanyahu vil ikke sende soldater ind i Gazastriben endnu.

En israelsk kampvogn skyder mod et mål på Gazastriben under krigen i 2014. (Foto: IDF)
Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

I de seneste uger og måneder er situationen i det sydlige Israel igen blevet meget anspændt efter flere raketangreb, forsøg på infiltration, droneangreb og angreb på soldater langs grænsen. Premierminister Benjamin Netanyahu siger i et radiointerview, at Israel sandsynligvis bliver nødt til at iværksætte en militær aktion på Gazastriben, hvis situationen ikke ændre sig.

-Det ser ud til, at vi ikke har andet valg end at starte en storstilet militæraktion i Gaza, sagde Netanyahu i radiointerviewet.

Han understregede, at “en farlig krig vil være den sidste udvej” og tilføjede, at han ikke ville sende israelske soldater ind i Gazastriben, før forholdene er optimale

-Der vil sandsynligvis ikke være noget andet valg end at vælte Hamas-regimet. Hamas har ingen kontrol over sit eget område og er ikke i stand til at forhindre angreb mod os. Vi har en situation, hvor en terrorgruppe, der affyre raketter, har overtaget. De har ingen kontrol over fraktionerne, selvom de vil, siger premierministeren om situationen i den palæstinensiske enklave.

Selv måtte han evakueres fra et valgmøde i byen Ashdod tidligere i denne uge, da to raketter blev affyret fra Gaza mod kystbyen. Islamisk Jihad har stået bag mange af de seneste angreb. De er den næststørste terrorgruppe i Gaza og har tætte bånd til Den Islamiske Republik Iran.

I radiointerviewet kritiserede Netanyahu også sine egne ministre og partikolleger, der ønsker, at militæret skal give Hamas et stærkere svar på missilangrebene.

-Stop med at agitere for en operation i Gaza. Der vil være en operation, men jeg vil ikke gennemføre den, før vi er klar, siger han om en mulig ny Gaza-krig.

Benjamin Netanyahu siger, at en militær operation i Gaza er uundgåelig, hvis ikke missilangrebene stopper. (Foto: GPO)
Tidligere artikelHvad amerikanske jøder (og de fleste danskere) ikke forstår angående Israel
Næste artikelStørre frihed til brug af hijab i Israel end i EU
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.