Fire tungtbevæbnede palæstinensere forsøgte at trænge ind i Israel fra Gaza lørdag d. 10 august. (Foto: Det israelske forsvar)

Forsøgte at infiltrere Israel med raketkastere, maskingevær og granater

Et stort terrorangreb blev afværget takket være årvågne soldater ved Gaza-grænsen.

Et stort terrorangreb blev stoppet af det israelske forsvar lørdag aften d. 10 august. Fire militante palæstinensere forsøgte at infiltrere Israel fra Gaza-striben bevæbnet med AK-47-rifler, raketdrevne granater, håndgranater, jagtknive og en boltsaks, skriver Times of Israel.

Hændelsen fandt sted klokken 04:00 om natten. En kvindelig soldat, der overvågede grænsen, opdagede, at fire mennesker bevægede sig mod grænsehegnet i det, der kaldes “en militær formation.” Gruppen kom fra byen Khan Younis i det sydlige Gaza. Soldater fra Golani-brigaden blev underrettet og sendt til stedet.

De israelske styrker åbnede ild mod de fire palæstinensere, da de klippede grænsehegnet. Alle fire blev dræbt af skud. En håndgranat skal være blevet kastet mod de israelske styrker i forbindelse med sammenstødet, men ingen israelske soldater blev såret.

Gazacellen, der blev stoppet havde ud over et stort antal våben, også store mængder ammunition, udstyr til at skære hegnet over, energibarer og udstyr til at blive på israelsk territorium i en længere periode. Udstyret angiver, at operationen var omhyggeligt planlagt.

“Det er uklart, om de havde planer om at angribe soldater eller civile, men et større angreb blev standset her,” sagde IDF’s talsmand Ronen Manelis.

Hamas sagde i en erklæring, at de fire militante opererede alene.

IDF-chef Aviv Kohavi takker de israelske soldater ved grænsen som forhindrede en større infiltration fra Gaza. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp