Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

2.000 specialsoldater øvede krig mod Hamas

Her træner IDF's Nahal-brigade i krigsførelse mod Hamas-terrorister i Gaza. (Foto: IDF talsmand)
- Vores job er at være forberedt, når krigen bryder ud,” siger lederen af Nahal-brigaden.

Nahal-brigaden fra det israelske militær har netop afsluttet sin største øvelse i tre år. Over 2.000 soldater deltog i den ugelange øvelse, som også omfattede et tæt samarbejde med luftforsvaret, ingeniørkorpset, logistik, artilleri, hundeenhed og mere. Øvelsen gik ud på at simulere en krig med Hamas på Gazastriben, skriver Jerusalem Post.

Øvelsen finder sted på et tidspunkt, hvor situationen i det sydlige Israel er meget anspændt. Den anspændte situation skyldes blandt andet flere raketangreb, drone-angreb og forsøg på infiltration fra Gazastriben. For nylig sagde premierminister Benjamin Netanyahu, at Israel før eller siden ikke har andet valg end at sende militæret ind for at fjerne Hamas.

Nahal-soldaterne trænede i forskellige scenarier ved den sydlige front. Ifølge brigadens næstkommanderende, Yossi Penso, er soldaterne godt forberedt på en mulig krig mod Hamas og andre terrorister i den palæstinensiske enklave.

-Brigaden spiser, drikker, sover og indånder forberedelser til den næste krig i Gaza. Vi har trænet hver fjerde måned i de sidste to år for at være klar til krig. Nahal-brigaden er klar, siger brigadens næstkommanderende.

Penso fortæller desuden, at soldaterne er bedre forberedt nu, end de var før Gaza-krigen i 2014. Blandt andet har de øvet krig i de underjordiske tunneler, som Hamas har gravet på Gazastriben. De har også øvet i at skyde indkommende droner ned, som kan indeholde eksplosiver.

Nahal-brigaden er en af ​​de vigtigste infanteribrigader i det israelske militær. (Illustrationfoto: IDF)

Kaptajn Dean Zohar fra Nahal-brigaden siger, at soldaterne skal være forberedt på alt. Han siger, at meget er ændret siden krigen i 2014. Både det israelske militær og Hamas har udviklet sig og lært af deres fejl fra den forrige krig.

-Ligesom jeg forbereder mig, gør de det også. Ligesom jeg lærer, gør de det også. Udfordringen er at finde ud af, hvad de har lært, så vi kan blive bedre. Vi ved, at vi skal være bedre end dem i alt, ikke kun strategisk.

Mandag den 16. september rapporterede avisen Ha’aretz, at Netanyahu ønskede at gå i krig mod Hamas, efter at to raketter var blevet affyret mod de israelske kystbyer Ashdod og Ashkelon, men at angrebsplanerne blev stoppet i sidste øjeblik.

Penso og Zohar siger, at de er klar, uanset hvornår en mulig krig vil bryde ud.

Jeg er ikke politiker. Mit job er at være forberedt. Hvis jeg bliver bedt om at være klar, er jeg klar. Mit job er at beskytte indbyggerne i Israel. Og uanset hvor der er brug for mig, vil jeg være der, siger kaptajn Zohar.

En operation i Gaza for at fjerne Hamas kunne vare i flere år, siger en ekspert.

Over 2.000 soldater har den seneste uge øvet sig på en mulig krig mod Hamas. (Illustrationfoto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem