Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN’s UNRWA undersøgelsesgruppe er ikke uafhængig – dansk institut er med i UNRWA-heppekoret

Her ses Catherine Colonna som står i spodsen for UNRWA-efterforskerne, der istedet for at afsløre, har dækket over FN-organets terrorforbindelser. (Foto: Manuel Elias, FN-foto)
Dansk Institut for Menneskerettigheder deltager i FN's «uafhængige undersøgelsesgruppe» af UNRWA. Ny rapport viser at de ikke er uafhængige.

Primo februar 2024, meddelte FNs generalsekretær Antonio Guterres at en «uafhængig undersøgelsesgruppe» skulle undersøge UNRWA’s arbejde til bunds og afdække hvovidt de «gør alt for at sikre neutralitet og reagerer prompte ved beskyldninger om alvorlige overgreb».

UNRWA-ansatte deltog i 7. oktober-massakren mod Israel, efter den værste massakre mod jøder siden Holocaust, viste det sig at flere UNRWA-ansatte havde deltaget aktivt i massakren som kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet.

Som en konsekvens stoppede flere lande deres UNRWA-bistand, men ikke Danmark, der trods de fældende beviser mod UNRWA’s ansatte har overført flere hundrede millioner skattekroner til UNRWA.

FN-undersøgelsesgruppen ledes af Frankrigs tidligere udenrigsminister Catherine Colonna, med sig på holdet har hun også tre skandinaviske forskningsinstitutioner: Chr. Michelsen Institute (CMI) i Norge, Raoul Wallenberg Institute i Sverige og Institut for menneskerettigheder i Danmark. Deres rapport forventes klar senere på måneden.

Ikke uafhængig undersøgelsesgruppe, ny rapport fra UN Watch viser at UNRWA-undersøgelsesgruppen hverken er objektiv og uafhængig. Catherine Colonna, de tre skandinaviske institutter og deres medarbejdere har gentagne gange både offentliggjort- og liked indhold på sociale medier som beviser deres partiskhed over for UNRWA og fjendtlighed over for Israel.

I et ærligt øjeblik indrømmede UNRWA-talsmand Chris Gunness det egentlige formål med undersøgelsen: – Jeg håber den eksterne rapport (…) vil give donorlandene bedre dækning, hvis det er hvad de har brug for på den indenrigspolitiske front så de kan genoptage deres UNRWA-bistand

Ingen interesse i at nå frem til sandheden, undersøgelsen har hverken til formål at afdække de faktiske forhold hos FN-agenturet eller få UNRWA til at stoppe spredning af jødehad og jihad i deres skoler. Målet er ikke at rydde op eller fjerne terrorstøtterne fra UNRWA-lønningslisten. Rapportens eneste mål er sagt med Colonnas ord: – At genopbygge tilliden til, hvordan UNRWA opererer.

Som Frankrigs udenrigsminister i 2022-2024, sørgede Colonna for at landet blev UNRWA’s fjerdestørste donor. Primo 2024 skrev hun at UNRWA’s arbejde er: – Vigtigere end nogensinde.

Dansk institut med i UNRWA-heppekoret, rapporten viser også at de norske, danske og svenske institutter er en del af UNRWA-heppekoret, de er ikke uafhængige efterforskere. Om det danske institut skriver UN Watch:

Danish Institute Backs UNRWA Funding

The Danish Institute for Human Rights has demonstrated a sharp anti-Israel and pro-UNRWA bias, as evident by its public statements, pronouncements of its board members and senior staff, and its sole Palestinian partner organization.

For example, DIHR applauded South Africa’s ICJ case that accused Israel of “genocide.” In a statement on behalf of DIHR, Senior Researcher Peter Vedel Kessing called the ruling a “breakthrough and an important progress for international humanitarian law.”

In addition:

  • DIHR Board Member Jonas Vejsager Nøddekær supported continued funding to UNRWA, stating, “It will make the humanitarian disaster even worse to suspend support for the UN’s humanitarian work in Gaza. The humanitarian aid that comes into Gaza is already extremely limited, so we support the Danish government’s decision to continue the support, because the needs are so great.”
  • DIHR’s Communications Director, Jakob Sheikh, has posted anti-Israel content. For example in 2021, he publicly stated that Israel has “illegally occupied” Palestinians for 70 years, effectively contesting Israel’s recognition by the United Nations before and after its founding in 1948.
  • Sheikh also clicked like on pro-UNRWA posts as recently as January 29th, 2024, just one week before his organization was selected for the Review Group, including Waleed Safi’s post condemning Western countries’ withholding of support to UNRWA.

In addition, the DIHR’s Palestine partner is the Palestinian Independent Commission for Human Rights (ICHR), a group that hosted at its events members of the US-designated terror groups Hamas, Palestinian Islamic Jihad, and the Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). Multiple staffers of this DIHR partner have voiced support for these terror groups, and its founding members include PFLP members Raja Shehadeh and Raji Sourani. The Director of ICHR’s North Gaza office, Raafat Salha, represented the PFLP at a conference in 2012. In a January 28, 2024 statement, DIHR’s partner voiced support for UNRWA and opposed its defunding. The notion that DIHR could be impartial on matters affecting UNRWA is not credible.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem