Search
Mange af Hamas-terroristerne var påvirkede, da de gik fra dør til dør og massakrerede israelske familier. På billedet ses en famiies soveværelse i kibbutz Kfar Aza efter Hamas-massakren. (Foto: Flash90)

FN har fyret flere medarbejdere efter mistanke om at de deltog i massakren mod Israel

Fere lande har stoppet deres #UNRWA bistand - hvad med #Danmark?

Tidligere på måneden kunne MIFF fortælle at FN-vagthundenUN Watch der i årevis har holdt øje med FN, havde publiceret ny undersøgelse om en Telegram-gruppe med 3.000 UNRWA-lærere i Gaza, der hyldede 7. oktober-massakren mod Israel. Allerede få minutter efter massakren begyndte, hyldede UNRWA-lærerne de flere tusind terrorister, der stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza, og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. UNRWA-lærerne hyldede og fejrede de bestialske mord, massevoldtægter og kidnapninger af israelske- og udenlandske statsborgere. 

UNRWA-lærerne kaldte terroristerne for “helte” og hyldede deres “uddannelse”. UNRWA-lærerne delte også bestialske billeder og klip af massakre-ofrene og opfordrede til at henrette gidslerne, skrev UN-Watch.

Hillel Neuer som leder UN-Watch, udtalte: – UNRWA-lærerne ser hyldest af terror som deres hovedrolle.

Ny rapport viser at flere FN-ansatte deltog i den værste massakre mod jøder siden Holocaust – der kommer flere og flere detaljer frem om UNRWA-medarbejdernes indblanding i 7. oktober-massakren.

Kidnapninger til Gaza – en skolekonsulent anklages for at stå bag en af de flere hundrede kidnapninger under 7. oktober-massakren. En socialarbejder anklages for distribution af ammunition til terroristerne som begik massakren. De var begge UNRWA-ansatte og dermed har danske skatteydere været med til at betale deres løn via dansk bisrtand til FN-agenturet. I skrivende stund er 12 UNRWA-ansatte blevet beskyldt for at deltage i 7. oktober-massakren, skriver i24NEWS.

The New York Times har fået fat i flere detaljer om de UNRWA-ansattes indvolvering i massakren. Via sporing af deres telefoner, har Israels efterretningstjenester kunne bevise, at de deltog i massakren.

Rapport viser at UNRWA-ansatte deltog aktivt i massakren – Israel har også sporet telefonopkald i Hamas-kontrolleret Gaza, hvor de mistænkte diskuterede deres deltagelse i massakren. Derudover modtog tre personer tekstbeskeder med ordre til at melde sig til samlingstederne på massakre-dagen (7. oktober, 2023). Èn person fik også besked på at medbringe de raketdrevne granater som han havde opbevaret i sit hjem.

I rapporten er der flere eksempler på nogle af de mest detaljerede anklager, inkl. en skolekonsulent fra Khan Younis i Syd-Gaza, anklaget for at have samarbejdet med sin søn om at kidnappe en kvinde fra Israel.

En anden UNRWA-ansat var socialarbejder fra Nuseirat i det centrale Gaza. Medarbejderen anklages for at have hjulpet med at kidnappe dræbt israelsk soldat til Gaza, for distribution af ammunition og koordinering af køretøjer under massakren.

FN har fyret flere UNRWA-ansatte, flere lande har stoppet deres UNRWA-bistand, mindst 12 UNRWA-ansatte er blevet fyret. I skrivende stund har USA, Tyskland, Japan, Frankrig, Schweiz, Canada, Holland, Storbritannien, Italien, Australien, Finland, Island og Estland stoppet deres UNRWA-bistand.

FN’s generalsekretær António Guterres, udtaler at han er “forfærdet over anklagerne og at UNRWA-tjenesterne muligvis må blive reduceret efter nedgang i internatonal bistand, derfor opfordrede han landene til ikke at stoppe deres bistand.

UNRWA’s generalkommissær, Philippe Lazzarini forsvarede UNRWA og udtalte: – Det vil være meget uansvarligt at sanktionere en organisation og den befolkning som den betjener, på baggrund af anklager om kriminelle handlinger begået af enkeltpersoner, især på et tidspunkt med krig, fordrivelse og politiske kriser i regionen. Indbyggerne i Gaza er afhængige af UNRWA.

Danmark kan ikke blive enig med sig selv – De Radikale vil have at dansk UNRWA-bistand fortsætter, Enhedslisten vil have sagen undersøgt nærmere inden Danmark tager stilling, Dansk Folkeparti vil have Danmark stopper støtten, mens Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance vil have den sat på pause, skriver Ekstra Bladet.

Christian Friis Bach er i dag De Radikales udenrigsordfører og er tidligere udviklingsminister. Han mener at dansk UNRWA-bistand bør fortsætte: – Vi skal kræve en redegørelse, og vi skal kræve, at de handler resolut på enhver mistanke om støtte til Hamas eller involvering i terrorangrebet. Men vi skal ikke stoppe for støtten til UNRWA. De udgør hele rygraden i hele den humanitære indsats til palæstinenserne i Gaza, og den er der hårdt brug for. Der er tale om en organisation med over 10.000 medarbejdere i Gaza, hvor der så måske er nogle brodne kar imellem. Vi må ikke straffe hele civilbefolkningen i Gaza på grund af det.

Friis Bach tilføjer at han har et godt kendskab til UNRWA: – Det er en professionel FN-organisation med alle de retningslinjer på plads, som de skal have, og jeg er tryg ved, at de agerer meget kontant på de mistanker. Jeg noterer mig, at de samarbejder med de israelske efterretningstjenester, de har fyret medarbejdere og endda politianmeldt nogle af dem, og det er den måde, som vi kan kræve, at de skal agere på.

Dan Jørgensen (S), minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, udtaler: – Danmark vil have en grundig skriftlig redegørelse fra UNRWA ingen der vil blive taget stilling.

Monika Rubin er Moderaternes politiske ordfører, hun udtaler: – Der skal være meget tunge grunde til helt at stoppe samarbejdet’ og tilføjer: – Derfor er det vigtigt med en hurtig og transparent undersøgelse af sagen.

Trine Pertou Mach, Enhedslistens udenrigsordfører mener ikke at UNRWA kan gøres ansvarlig for frobrydelser begået af deres ansatte. Hun udtaler: – Danmark bør med andre ord ikke følge USA, før en undersøgelse måtte give grundlag for det.

Henrik Dahl som er spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024 for Liberal Alliance, skrev på X: – Danmark skal passe på ikke at blive alt for isoleret blandt de civiliserede lande, som respekterer menneskerettighederne. På den anden side skal vi bruge 57 islamiske landes stemmer for at få en midlertidig plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-26. Ikke let at være en ambitiøs regering.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp