Search
Alle lande hvor MIFF er aktiv undlod at stemme for den anti-israelske resolution. Her ses udenrigsminister Jeppe Kofod under sin tale ved FN's kommission for menneskerettigheder, 1. marts 2022 (Foto: UN Geneva, flickr)

Danmark går målrettet efter magtfuld plads i FN – hvad vil det betyde for Israel?

Danmark har igennem flere år været en aktiv medløber af FN's mobbeklub mod verdens eneste jødiske stat. Hvordan vil Danmark mon stemme hvis de får en plads i FN's sikkerhedsråd?

Den 20. september skrev Berlingske Tidende om Danmarks målretterede planer om at få en plads omkring bordet i verdens mest magtfuldee organ FN som igennem årtier har været en anti-israelske mobbeklub.

Danmark har derfor sendt statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) til FN’s generalforsamling i New York hvor 150 verdens ledere mødes ved FNs 77. generalforsamling.

Kronprinsesse Mary er også med for at fremme Danmarks chancer i FN.

Det var også her premierminister Yair Lapid under sin tale slog et slag for en tostatsløsning under forudsætning af at den vil garanterer Israels sikkerhed.

Danmark meddelte i 2021 at de går efter en plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-2026. Danmark har tidligere siddet i rådet i 2005-2006.

SF’s tidligere formand, Holger K. Nielsen har overtaget posten som særlig repræsentant, der skal arbejde for, at to tredjedele af FNs medlemslande peger på Danmark fra Kristian Jensen, Venstres tidligere næstformand, skatte-, udenrigs- og finansminister.

Danmark vil have en plads i FN’s Sikkerhedsråd, men hvad vil det mon betyde for Danmarks holdning til Israel når der stemmes om anti-israelske resolutioner?

Udenrigsminister Kofod udtalte til Berlingske at Danmark vil sidde ved bordet for at bidrage til en positiv forskel og skabe en mere fredelig verden: – Det gælder blandt andet, når det kommer til ligestilling mellem mænd og kvinder samt kampen om at tænke klima og sikkerhed sammen. Alt det har vi en interesse i, og der vil det betyde noget, at Danmark kan sidde med, sagde han.

Ifølge udenrigsministeren kan Danmark bidrage til ligestilling mellem kønene, men det stemmer ikke med hvordan Danmark tidligere har stemt. Den 25. juli 2019 kunne MIFF fortælle at Danmark sammen med Iran og Saudi Arabien havde lagt stemme til anti-israelske FN-resolutioner som kritiserede kvinders rettigheder. I skrivende stund koger gaderne i Iran og iranske kvinder bliver myrdet af regimet for at demonstrere og nægte at gå med hijab. I Saudi Arabien måtte kvinder indtil for nylig ikke køre bil eller få kørekort, blot for at nævne et eksempel. Hverken Iran eller Saudi Arabien kan bryste sig af at fremme kvinders rettigheder. Alligvel valgte Danmark at gå sammen med Iran og Saudi Arabien mod Israel – det eeste demokrati i Mellemøsten og det eneste land i regionen hvor ALLE kvinder uanset religion eller seksuel orientering har lige rettigheder. Læs mere her.

Ovennævnte er ikke eneste eksempel:

Den 24. marts 2021 kunne MIFF fortælle at Danmark var blandt de lande som havde lagt stemme til grov dæmonisering af Israel i UNHRC – læs mere her.

Den 23. december 2020 skrev MIFF om at Danmark ved FNs generalforsamling havde lagt stemme til to kritiske resolutioner mod Israel. Dermed blev der i alt vedtaget 17 FN-resolutioner mod Israel i 2020. Til sammenligning vedtog FN blot seks resolutioner mod alle andre lande i verden til sammen i løbet af 2020. Læs mere her.

Ovennævnte er blot få eksempler på hvordan Danmark smider Israel under bussen i FN.

Statistikken over Danmarks stemmeafgivelse i FN taler sit tydelige sprog – se blot her:

UN Watch databasen viser at Danmark har stemt for 75% af resolutionerne mod Israel i FN’s generalforsamling, Sverige og Norge har stemt for 80% af resolutionerne.

Den naive tillid til FN blandt mange i Norge (og Danmark) er ofte omvendt proportionel med kendskabet til intrigere, studehandler og forbrydelser som skjuler sig bag kulisserne i FN-organisationerne. Også blandt mange som kender FN-systemets svagheder og manglende moral er loyaliteten desværre også lige så stærk som du eksempelvis ser det i religiøse sekter.

Det er ikke kun sekulære nordmænd (og danskere) som har FN som religion. Du finder også FN’s disciple langt inde i Den norske kirke. «Det er ikke os som siger at palæstinenserne har ret til at vende tilbage, det er FN,» siger Mellomkirkelig råd. At komme med en ikke-bindende resolution fra FN’s hovedforsamling fra december 1948, en resolution som i dag bryder med alle de principper som FN ellers følger, kan vi trygt betragte som useriøst – klik her for at læse mere, skrev MIFF allerede i 2010. Det har ikke hjulpet – troen på FN er fortsat så stor i Mellomkirkelig råd, at de fortsat trækker FN foran sig i støtte til palæstinensiske krav som vil ødelægge verdens eneste jødiske stat – klik her for at læse mere.

Danmark må stoppe støtten til FN’s forskelsbehandling af Israel

I UN Watch database kan du eksempelvis se at FN’s generalforsamling i 2018 vedtog 21 ensidige resolutioner mod Israel, mens lande som Iran, Syrien, Nordkorea, Krim, Myanmar og USA hver fik 1 resolution. Der blev vedtaget 0 resolutioner mod lande som Kina, Venezuela, Saudi-Arabien, Hviderusland, Cuba, Tyrkiet, Pakistan, Vietnam, Algeriet + 175 andre lande.

Dvs. at Danmark, Sverige og Norge går imod lighedsprincippet nedfældet i FN’s pagt. Skandinavien kan “bryste” sig af også at gå imod værdier som universalitet, upartiskhed og objektivitet – alle nedfældet i Menneskerettighedsrådets stiftelsesdokument, UNGA Resolution 60/251.

Danmark, Sverige og Norge skal følge FN’s grundlæggende principper ved at stoppe deres støtte til FN’s besættelse af at gøre verdens eneste jødiske stat – Israel til syndebuk. Det er på tide at FN sætter en stopper for fordømmelse og fordomme og i stedet begynder at fremme menneskerettigheder for alle.

Læs mere om Danmark i FN og holdningen til Israel i MIFFs temaside her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp