Endnu en gang blev FNs partiskhed mod Israel bekræftet

Kan du gætte hvor mange resolutioner FN vedtog mod Israel i 2020?
FNs generalforsamling under digitalt møde 22. september 2020 i FNs hovedkvarter i New York. (Foto: FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

FNs generalforsamling vedtog den 21. december to kritiske resolutioner mod Israel. Dermed endte det totale antal FN-resolutioner mod Israel vedtaget i 2020 på 17. Til sammenligning vedtog FN blot seks resolutioner mod alle andre lande i verden til sammen i 2020skriver avisen Times of Israel.

Israel og israelske støttespillere har længe fordømt FN for at være partisk mod Israel og for at vedtage resolutioner rettet mod den jødiske stat. Der er i dag et automatisk flertal i FN som altid støtter kritiske resolutioner mod Israel.

– FNs angreb på Israel gennem en strøm af ensidige resolutioner er surrealistisk, siger Hillel Neuer i den FN-kritiske organisation UN Watch.

Læs mere om UN Watch HER og sæt din underskrift på MIFFs protest mod Danmarks forskelsbehandling af Israel i FN HER.

Gæt hvordan Danmark stemte… Se svaret nedenfor:

Resolutionerne mod Israel vedtaget i FNs generalforsamling er IKKE bindende, alligevel anses de for at have symbolsk betydning. Anti-israelske organisationer og kræfter benytter ofte resolutionerne til at fordømme og kritisere Israel.

Mens Israel fik 17 resolutioner mod sig i løbet af 2020 fik regimerne i Nord-Korea, Iran, Syrien og Myanmar blot ÈN resolution mod sig hver. Krim, som blev annekteret af Rusland i 2014, fik TO resolutioner mod sig. Ingen andre lande fik resolutioner rettet direkte mod sig af FNs generalforsamling.

– Det er absurd at i år 2020 er 17 af de 23 resolutioner vedtaget af FNs generalforsamling – over 70 procent – fokuseret på et land: Israel. Tag ikke fejl: Formålet med den skæve fordømmelse er at dæmonisere den jødiske stat, siger Hillel Neuer.

Han mener partiskheden mod Israel bryder med FN-pagtens garanti om at alle lande, uanset om de er store eller små, skal have en retfærdig og lige behandling.

– Vi noterer os at Storbritannien og EU-lande som Frankrig, Tyskland og Spanien har støttet mere end to tredjedele af FN generalforsamlingens resolutioner mod Israel i 2020. Samtidig er de samme lande kommet med en eneste resolution i år mod menneskerettighedssituationen i Kina, Venezuela, Saudi-Arabien, Hviderusland, Cuba, Tyrkiet, Pakistan, Vietnam, Algeriet eller 175 andre lande, siger lederen af UN Watch.


Læs også MIFFs artikel: Endnu en grund til at tage FN-resolutioner med et stort gran salt (på norsk)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael går til valg for fjerde gang i to år
Næste artikelHør John Lennon synge på hebraisk
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise