Danmark støtter Iran og Saudi-Arabien i kritik af Israel om kvinders rettigheder

Så kan det ikke blive mere absurd.
Hvordan kan Danmark stemme ja i selslab med Iran og Saudi Arabien om at kritisere Israels kvinderettigheder? (foto: Fotomontage fra UN Watch)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

FNs økonomiske og sociale råd mødes i disse dage. Tirsdag d. 23 juli vedtog rådet en resolutionstekst, der præsenterer “Israels besættelse” som “en stor hindring for palæstinensiske kvinder og pigers mulighed for at opfylde deres rettigheder”. Ifølge UN Watch er resolutionen den eneste – ud af 20 i denne session – der kritiserer de enkelte lande for krænkelse af kvinders rettigheder. Blandt de 40 lande, der stemte for resolutionen, er også Norge og Danmark!

Her er listen over alle de lande som stemte ja til resolutionen:
Andorra, Angola, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Benin, Cambodja, Kina, Colombia, Danmark, Ecuador, Egypten, El Salvador, Etiopien, Frankrig, Ghana, Indien, Iran, Irland, Japan, Kenya, Luxembourg, Mali, Malta , Marokko, Holland, Norge, Pakistan, Paraguay, Filippinerne, Sydkorea, Rusland, St. Vincent, Saudi-Arabien, Sudan, Tyrkiet, Turkmenistan, Uruguay, Venezuela og Yemen.

Kun USA og Canada stemte imod. Brasilien, Cameroun, Tyskland, Jamaica, Mexico, Rumænien, Togo, Ukraine og Storbritannien undlod at stemme.

-Resolutionen ignorerer fuldstændigt, at palæstinensiske kvinders rettigheder påvirkes af deres egne myndigheder, Vestbredden og Hamas i Gazastriben, og det nævnes heller ikke, at kvinder diskrimineres i det patriarkalske palæstinensiske samfund, skriver UN Watch.

-FNs absurditet har nået nye højder ved at udvælge Israel når det gælder kvinders rettigheder, mens de ikke sagde noget om Iran, som holder kvinderetsadvokaten Nasrin Sotoudeh i fængsel, Saudi-Arabien som fanger og torturerer kvinderettighedsaktivister og udsattær kvinder for en streng værgelov under mænd, eller om Yemen, der nægter behandling af kvinder på hospitalet uden tilladelse fra en mandlig slægtning, siger Hillel Neuer, direktør for UN Watch.

MIFF har tidligere skrevet om at det ikke er Israel som er de palæstinensiske kvinders problem. Det er derimod den palæstinensiske lovgivning som volder problemer. Det slog en rapport fra Verdensbanken fast tidligere på året.

Palæstinensiske kvinder er ikke ligestillet med mænd i lovgivningen – heri består det fundamentale problem.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise