Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Danmark støtter Iran og Saudi-Arabien i kritik af Israel om kvinders rettigheder

Hvordan kan Danmark stemme ja i selslab med Iran og Saudi Arabien om at kritisere Israels kvinderettigheder? (foto: Fotomontage fra UN Watch)
Så kan det ikke blive mere absurd.

FNs økonomiske og sociale råd mødes i disse dage. Tirsdag d. 23 juli vedtog rådet en resolutionstekst, der præsenterer “Israels besættelse” som “en stor hindring for palæstinensiske kvinder og pigers mulighed for at opfylde deres rettigheder”. Ifølge UN Watch er resolutionen den eneste – ud af 20 i denne session – der kritiserer de enkelte lande for krænkelse af kvinders rettigheder. Blandt de 40 lande, der stemte for resolutionen, er også Norge og Danmark!

Her er listen over alle de lande som stemte ja til resolutionen:
Andorra, Angola, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Benin, Cambodja, Kina, Colombia, Danmark, Ecuador, Egypten, El Salvador, Etiopien, Frankrig, Ghana, Indien, Iran, Irland, Japan, Kenya, Luxembourg, Mali, Malta , Marokko, Holland, Norge, Pakistan, Paraguay, Filippinerne, Sydkorea, Rusland, St. Vincent, Saudi-Arabien, Sudan, Tyrkiet, Turkmenistan, Uruguay, Venezuela og Yemen.

Kun USA og Canada stemte imod. Brasilien, Cameroun, Tyskland, Jamaica, Mexico, Rumænien, Togo, Ukraine og Storbritannien undlod at stemme.

-Resolutionen ignorerer fuldstændigt, at palæstinensiske kvinders rettigheder påvirkes af deres egne myndigheder, Vestbredden og Hamas i Gazastriben, og det nævnes heller ikke, at kvinder diskrimineres i det patriarkalske palæstinensiske samfund, skriver UN Watch.

-FNs absurditet har nået nye højder ved at udvælge Israel når det gælder kvinders rettigheder, mens de ikke sagde noget om Iran, som holder kvinderetsadvokaten Nasrin Sotoudeh i fængsel, Saudi-Arabien som fanger og torturerer kvinderettighedsaktivister og udsattær kvinder for en streng værgelov under mænd, eller om Yemen, der nægter behandling af kvinder på hospitalet uden tilladelse fra en mandlig slægtning, siger Hillel Neuer, direktør for UN Watch.

MIFF har tidligere skrevet om at det ikke er Israel som er de palæstinensiske kvinders problem. Det er derimod den palæstinensiske lovgivning som volder problemer. Det slog en rapport fra Verdensbanken fast tidligere på året.

Palæstinensiske kvinder er ikke ligestillet med mænd i lovgivningen – heri består det fundamentale problem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem