Danmark støtter Iran og Saudi-Arabien i kritik af Israel om kvinders rettigheder

Så kan det ikke blive mere absurd.
Hvordan kan Danmark stemme ja i selslab med Iran og Saudi Arabien om at kritisere Israels kvinderettigheder? (foto: Fotomontage fra UN Watch)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

FNs økonomiske og sociale råd mødes i disse dage. Tirsdag d. 23 juli vedtog rådet en resolutionstekst, der præsenterer “Israels besættelse” som “en stor hindring for palæstinensiske kvinder og pigers mulighed for at opfylde deres rettigheder”. Ifølge UN Watch er resolutionen den eneste – ud af 20 i denne session – der kritiserer de enkelte lande for krænkelse af kvinders rettigheder. Blandt de 40 lande, der stemte for resolutionen, er også Norge og Danmark!

Her er listen over alle de lande som stemte ja til resolutionen:
Andorra, Angola, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Benin, Cambodja, Kina, Colombia, Danmark, Ecuador, Egypten, El Salvador, Etiopien, Frankrig, Ghana, Indien, Iran, Irland, Japan, Kenya, Luxembourg, Mali, Malta , Marokko, Holland, Norge, Pakistan, Paraguay, Filippinerne, Sydkorea, Rusland, St. Vincent, Saudi-Arabien, Sudan, Tyrkiet, Turkmenistan, Uruguay, Venezuela og Yemen.

Kun USA og Canada stemte imod. Brasilien, Cameroun, Tyskland, Jamaica, Mexico, Rumænien, Togo, Ukraine og Storbritannien undlod at stemme.

-Resolutionen ignorerer fuldstændigt, at palæstinensiske kvinders rettigheder påvirkes af deres egne myndigheder, Vestbredden og Hamas i Gazastriben, og det nævnes heller ikke, at kvinder diskrimineres i det patriarkalske palæstinensiske samfund, skriver UN Watch.

-FNs absurditet har nået nye højder ved at udvælge Israel når det gælder kvinders rettigheder, mens de ikke sagde noget om Iran, som holder kvinderetsadvokaten Nasrin Sotoudeh i fængsel, Saudi-Arabien som fanger og torturerer kvinderettighedsaktivister og udsattær kvinder for en streng værgelov under mænd, eller om Yemen, der nægter behandling af kvinder på hospitalet uden tilladelse fra en mandlig slægtning, siger Hillel Neuer, direktør for UN Watch.

MIFF har tidligere skrevet om at det ikke er Israel som er de palæstinensiske kvinders problem. Det er derimod den palæstinensiske lovgivning som volder problemer. Det slog en rapport fra Verdensbanken fast tidligere på året.

Palæstinensiske kvinder er ikke ligestillet med mænd i lovgivningen – heri består det fundamentale problem.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelCSI Beer Sheva: Israelsk team udvikler apparat som kan spore mindre blodspor fra gerningssteder
Næste artikelShin Bet: Iransk terrornetværk på Facebook afsløret i Israel og palæstinensiske områder
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise