Israel er ikke problemet for de palæstinensiske kvinder

En ny rapport fra Verdensbanken viser at det er palæstinensisk lovgivning som gør det vanskeligt for palæstinensiske kvinder.

Palæstinensiske piger i Saffa pigeskole i Ramallah på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)

Hvert år vælger kvinder i flere norske byer at dæmonisere Israel på Kvinders Internationale Kampdag 8. marts. Det samme ser vi også i 2019.

Men det er ikke Israel som er de palæstinensiske kvinders problem når det gælder ligestilling. Det har MIFF tidligere påpeget, og nu bekræftes det endnu en gang i en ny rapport fra Verdensbanken.

Forskerne fra Verdensbanken har set på otte kriterier for hvilke muligheder kvinder har i lovgivningen. Indikatorerne måler kvinders muligheder til at rejse, komme i arbejde, få løn, blive gift, få børn, starte egen virksomhed, håndtere ejendele og få pension. Kun seks lande – Belgien, Danmark, Frankrig, Letland, Luxembourg og Sverige – scorer 100 point, det vil sige at de har fuld ligestilling i deres lovgivning på ovennævnte kriterier.

Norge scorer 94,38 point, og ligger på samme niveau som Italien og Holland.

Israel scorer 80,63 point, hvilket er to point under Schweitz og et point foran Japan.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Vestbredden og Gazastriben scorer 46,88 point, hvilket er lige under Bangladesh og lige over Kongo og Pakistan. Iran scorer 31,25 point, og nederst ligger Saudi-Arabia med 25,63 point.

 

Vi ser samme tendens i Danmark – du kan se nogle links her:

8. marts i Christianshavns Beboerhus: Ayat Mohamed – om de palæstinensiske kvinders kamp

Glem ikke den palæstinensiske kvinde! – Af Ayat Mohamed, Amar Mohamed og Rania Tozlok

 

Tidligere artikelIsraels fjender forsøger at lokke Leonora til at boykotte Eurovision – vi ønsker hende en god tur
Næste artikelJerusalem er vært for festival med film om kvinders rettigheder og muligheder verden over
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.