Danmark har igen lagt stemme til grov Israel-dæmonisering i FN

Mens israelerne gik til valg havde Danmark sammen med FNs sikkerhedsråd travlt med at lægge stemme til absurd fordømmelse af Israel.
FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

MIFF har flere gange samarbejdet med NGO’en UN Watch i underskriftaktioner for at stoppe Danmarks deltagelse i den absurde dæmonisering af Israel i FN. UN Watch er en vagthund som blandt andet holder øje med FN’s absurde behandling af Israel – læs mere om UN Watch HER. Læs MIFF’s artikler om FN’s forskelsbehandling af Israel HER.

Den 23. marts mens israelerne (uanset religion, etnicitet eller køn) for fjerde gang i løbet af to år udøvede deres demokratiske ret og lagde deres stemmer i stemmeurnen under gårdsdagens Knesset-valg, samtidigt med palæstinensiske terrorister i Gaza affyrede en raket ind i Israel, havde Danmark sammen med andre lande travlt med at lægge stemmer til grov dæmonisering af Israel i FN’s menneskerettighedsråd (UNHRC). UN Watch kalder Danmarks, Frankrigs, Tysklands, Hollands, Italiens og de øvrige lande som lagde stemme for de absurde resolutioner mod Israel for “absurde og partiske”. Resolutionerne blev vedtaget om palæstinensiske menneskerettigheder, på baggrund af PLOs tekst indeholdende 19 afsnit med uhyrlig og absurd kritik af Israel. Kun i èt punkt nævnes de gentagende raketangreb mod Israel fra Gaza (siden 2001 er tusindvis af raketter blevet affyret ind i Israel af blandt andet terrorgruppen Hamas som siden 2007 har haft kontrol over enklaven). Læs mere om raketangrebet mod Israel i går HER.

Beslutningen blev vedtaget med 22 stemmer for, 6 stemmer imod og 8 lande som undlod at stemme. Bahrain undlod at stemme, hvilket kan have været bevidst. Østrig, Brasilien, Bulgarien, Cameroun, Malawi og Togo stemte imod. Brasilien bad om afstemning og forhindrede dermed at teksten blev vedtaget med konsensus.


Skarp kritik fra Hillel Neuer, administrerende direktør i UN Watch:

– Teksten som lagde baggrund for UNHRCs beslutning, er bogstaveligt talt skrevet af palæstinenserne som medsponsorer, inklusiv Pakistan på vegne af muslimske lande og Venezuelas Maduro-regime. Tekstens absurde fordømmelse af israelske handlinger uden nogen som helst omtale af terrorgrupperne Hamas, Islamisk Jihad eller de palæstinensiske myndigheder (PA) er ganske enkelt uhørt og absurd.

– Hvis resolutionen virkelig handlede om palæstinensiske menneskerettigheder, ville den ikke have ignoreret PAs misbrug fuldstændigt, inklusiv vilkårlige drab, tortur og vilkårlig tilbageholdelse.

– Det er forbløffende at resolutionen som støttes af adskillige EU-stater, end ikke henviser til PA’s misbrug, PA tilbageholder politiske fanger og tilbageholdte, PA begrænser pressefriheden og internat adgang, PA bruger vold, trusler, arrestationer, forhør og retsforfølgelse målrettet journalister og dissidenter.

– I teksten vendes det blinde øje til PA-censur, blokering af hjemmesider, indblanding i rettighederne til fredelig forsamling og foreningsfrihed, inklusiv chikane af menneskerettighedsaktivister og begrænsning af politisk deltagelse. Heller ikke PAs omfattende korruption, vold og trusler om vold motiveret af antisemitisme eller vold og trusler om vold rettet mod LGBT-personer eller tvunget børnearbejde blev nævnt med et eneste ord.

– Ligeledes blev terrorgruppen Hamas’ systematiske brug af tortur, undertrykkelse af kvinder og LGBT-personer, ulovlig rekruttering og brug af børnesoldater og vilkårlig tilbageholdelse i år af Gaza-fredsaktivisten Rami Aman.

– I virkeligheden handler resolutionen ikke om palæstinensiske menneskerettigheder, men om dæmonisering af Israel. Ethvert demokrati med respekt for sig selv som støtter menneskerettigheder, ville ikke stemme for PLOs uhyrlige beskyldninger mod Israel, slutter Hillel Neuer.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelRaket affyret fra Gaza mod Israel på valgdagen
Næste artikelFærøerne har åbnet officielt kontor i Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise