Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Far og datter anholdt for at finansiere Hamas – alt tyder på forbindelse til konferencen i Malmø

Her ses børn med Hamas-logo under den palæstinensiske konference i Malmø. (Montage: MIFF Sverige)
Kan det være leder af ​​konferencen i Malmø, der er blevet anholdt i Holland for at finansiere Hamas?

I sidste uge blev en 55-årig mand og hans 25-årige datter anholdt, mistænkt for at finansiere den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza. Ifølge hollandske anklagere, har far og datter overført over 40 millioner kr til organisationer med Hamas-tilknytning, skriver Hollands statslige nyhedskanal (NOS).

I går meddelte hollandsk politi at de har beslaglagt et stort kontant beløb i et bolighus i Ledschendam i Haag, et forretningslokale i Rotterdam og en konto med over 5,5 millioner kr, skriver NOS.

«Det antages at den anholdte mand og hans datter er involveret i organisation, der finansierer Hamas,» skriver NOS.

MIFF kender ikke identiteten på de anholdte i Holland, men meget i ​​NOS’s rapportering tyder på, der er tale om en gammel kending – Amin Abu Rashid. I sidste måned var Abu Rashid hovedmanden bag palæstinensisk konference i Malmø. Efter MIFF gjorde opmærksom på konferencens Hamas-agendabesluttede flere svenske riksdagsmedlemmer at aflyse deres deltagelseRiksdagsmedlem Jama El-Haj valgte at deltage og er blevet mødt med stærk kritik for sin deltagelse. Den 22. juni påpegede den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp i sin artikel i Svenska Dagbladet, at der er flere koblinger mellem Rashid og Hamas. Den 26. juni mødtes Sveriges Judiska Ungdomsförbundet og Judiska Centralrådet med Socialdemokraternas ledelse for at få partiet til at komme med en stærkere reaktion over at Riksdagsmedlem El-Haj deltog i konferencen.

Ud fra hvad MIFF kan stykke sammen fra åbne kilder, er det sandsynligt, at det er El-Hajs ven fra Malmø-konferencen, der er blevet anholdt i Holland for at finansiere en terrororganisation:

Israa Charitable Foundation er del af et netværk, der kaldes for «Det godes union» – allerede i 2008 påpegede amerikanske myndigheder at de finansiere Hamas.

Rashid er blevet fotograferet sammen med Hamas-leder Imail Haniyeh. I 2013 udtalte israelske myndigheder at Rashid var en Hamas-repræsentant i Europa.

Rashid er tidligere tilknyttet Al Aqsa-foundation, som sikkerhedspolitiet i Holland har erklæret for at være en front for Hamas og blev gjort ulovlig i 2003. I 2017 var Rashid involveret i demonstration i Holland med råb om at dræbe jøder.

Efter konferencen i Malmø ultimo maj, kunne MIFF fortælle at børn optrådte på scenen med Hamas-logo på brystet. Lignende konference blev afholdt i Malmø i 2006, hvor Hamas-leder Ismail Haniyeh talte til deltagerne via videolink.

Før konferencen i Danmark i 2019 påpegede MIFF, at European Palestinians Conference har en Hamas-agenda. Mogens Lykketoft, der var blandt de danske politikere, der deltog i konferencen, fik klapsalver for at gentage det fra scenen. Da Lykketoft efterfølgende sagde at han ikke deltog for at støtte Hamas, blev der stille i salen.

Lykketoft sagde også at der var rygter om at han støtter Israels udslettelse – igen klappede publikum, men da Lykketoft tog afstand fra at udslette Israel, blev der igen stille i salen.

Se det chokerende klip fra konferencen i Danmark:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem