Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Svenske politikere stiller op til konference med Hamas dagsorden

Flere svenske medlemmer af Riksdagen deltager i konferencen i Malmø. (Skærmdump fra arrangørenes plakat)
I 2019 i Danmark deltog danske politikere i lignende konference, hvor folk blev opfordret til at ofre livet i jihad for Palæstina.

Den 27. maj vil medlemmer af Sveriges Riksdag – Jacob Risberg (De Grønne), Håkan Svenneling (Vensterpartiet), Azra Muranovic (Socialdemokraterna), Ola Möller (Socialdemokraterna), Malcolm Jallow (Vensterpartiet) og Jamal El- Haj (Socialdemokraterne) deltage i konference i Malmø.

Konferencen er arrangeret af European Palestinians Conference, der ledes af palæstinensere med forbindelser til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel. Blandt arrangørerne er The Palestinian Return Centre (PRC), etableret i London i 1996. PRCs propaganda er baseret på Hamas’ ideologi og Det Muslimske Broderskab. Organisationen blev dømt ulovlig i Israel i 2010. Det skyldes blandt andet deres Hamas-tilknytning.

Hovedtemaet ved konferencen bliver palæstinensernes «hellige» ret til at vende tilbage til «deres» land – kodeord for at udslette verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Alle arabiske lande har de seneste 70 år forfulgt og fordrevet deres jøder. I dag er der stort set ingen jøder tilbage i regionen og i flere lande er der 0 jøder tilbage. I 2022 viste en FN-rapport at de sidste 7 jøder i Yemen forfølges af den iransk-støttet terrorgruppen Houthierne. Også i muslimske lande som eksempelvis Iran og Tyrkiet, er der sket et kraftigt fald i antal jøder.

Lignende konference blev afholdt i Danmark i 2019 med deltagelse af danske politikere Også dengang advarede MIFF mod konferencen, men det fik ikke arrangørene til at moderere deres opildning til had eller støtte til at udslette Israel. Live-sendinger fra konferencen var fyldt med opildning til had, beskrivelser af israelerne som torturister, konspirationsteorier om den zionistiske lobby, krav om at få hele landområdet, der i dag er Israel og opfordringer til at ofre livet i jihad for Palæstina. MIFF spurgte hvad danske politikere laver ved en konference som støtter Israels udslettelse?

Deltagerne fik at vide, at zionisterne – dvs. jøderne, ikke har rettigheder i Palæstinas landområde. Kun hvis Palæstina etableres med Jerusalem som hovedstad, vil fred i verden blive sikret,«fordi det er den centrale sag og hovedårsagen til al frustration».

– Vi bliver ikke bløde, uanset hvor meget USA finansierer jer og hvor mange millioner de giver jer, vil der komme en dag, hvor I [israelere] vil ende under jorden, blev der sunget. Sådan blev drømmen om døde israelere spredt til de flere tusind europæiske palæstinensere, der deltog i konferencen. På lørdag stiller svenske politikere op og støtter samme forfærdelige dødskult og propaganda.

Den 1. juni 2023 indfører Sverige en lov som vil gøre det strafbart at deltage i terrorgruppers aktiviteter på en måde der fremmer, styrker eller understøtter terroorgrupper. Det ser dog ikke ud til loven er blevet indført i tide – allerede 2017 slog EU’s højesteret fast, at det er berettiget at have Hamas på EU’s terrorliste.

Blandt konferencearrangørene i Malmø er Mazen Kahel. I 2010 var han involveret i Mavi Marmaras forsøg på at bryde flådeblokaden af Hamas-kontrolleret ​​Gaza. Han var tilknyttet European Campaign to End the Siege on Gaza (ECESG) – i 2013 blev organisationen netop erklæret ulovlig i Israel for sine tætte Hamas-bånd.

Også Amin Abu Rashid står opført som en af lederne for den europæiske palæstinenserkonference. Han var tilknyttet Al Aqsa Foundation, som sikkerhedspolitiet i Holland erklærede var en Hamas-front. De blev erklæret ulovlige i 2003. I 2017 var han involveret i en demonstration i Holland hvor folk blev opfordret til at dræbe jøder.

En tilvarende konference blev afholdt i Malmø i 2006 med online-taler fra Hamas-leder Ismail Haniyeh.

Før konferencen i Danmark i 2019 påpegede MIFF, at den europæiske palæstinenserkonference har en Hamas-dagsorden. Budskabet blev gentaget af tidligere politiker, minister og formand for Folketinget Mogens Lykketoft da han talte ved konferencen – det fik tilhørene til at klappe, men da han sagde at han ikke deltog for at vise sin støtte til terrorgruppen Hamas, var der ingen klapsalver.

Lykketoft fortalte tilhørene, at der var rygter om at han støtter Israels udslettelse – igen blev der kvitteret med klapsalver, men da Lykketoft tog afstand fra rygtet og understregede, at han støtter Israels ret til at eksistere, blev der igen stille i salen, skrev MIFF Danmark.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem