Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ukraines førstedame inviteret til Israel for at besøge sårede ukrainske soldater

Ukraines førstedame er blevet inviteret til Israel af landets førstedame Michael Herzog. De to førstedamer har et fælles projekt som skal hjælpe ukrainere med PTSD. På billedet ses Olena Zelenska under sin tale for UNDP Ukraine, 2. december 2021. (Foto: UNDP Ukraine, flickr)
Olena Zelenska vil blandt andet besøge sårede ukrainske soldater, der bliver behandlet i Israel.

Ukraines førstedame Olena Zelenska er blevet inviteret til Israel af landets førstedame Michal Herzog.

Præsident Isaac Herzogs hustru mødte Zelenska under kroningen af kong Charles III i Storbritannien, skriver Jerusalem Post.

Under besøget vil de to førstedamer fokusere deres fælles projekt for Ukraine om implementering af Israels program til at styrke mennesker med PTSD.

Ukrainske mentalsundhedseksperter har besøgt Israel for at lære af israelske fagfolk hos The Israel Psychotrauma Center (METIV) og Israel Trauma and Resiliency Center (NATAL).

Ukraines førstedame vil også besøge sårede ukrainske soldater i behandling i Israel.

Siden krigen i Ukraine brød ud, har landets førstedame rejst rundt i verden for at bede om humanitær hjælp. I sidste måned mødtes hun med Sydkoreas præsident Yoon Suk Yeol og bad om minedetektorer, minerydningsudstyr og luftforsvarssystemer.

Israel forsøger at hjælpe Ukraine så godt de kan, men må samtidig også tage hensyn til Ruslands enorme magt i Syrien, hvor Israel løbende bomber iranske militærmål, der truer den jødiske stats sikkerhed. Israel må også tage hensyn til det jødiske samfund i Rusland som lever under yderst svære forhold. Beslutter Ruslands præsident Putin, at han ikke længere vil lade Israel bombe iranske mål i Syrien eller lade russiske jøder flygte fra landet, fordi han mener Israel støtter Ukraine for meget, vil Israel stå i en uholdbar situation.

Israel har gentagende gange udtrykt sin fulde støtte til Ukraine, stemt for Ukraine i FN, sendt flere tons humanitær hjælp, felthospital, læger, sygeplejersker, pansrede ambulancer, raketadvarselssystemer beskyttelsesudstyr og mere til det krigshærget land.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem