Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Forsvarsminister Oleksii Reznikov: – Israels Iron Dome kan ikke bruges i Ukraine

Ukraines forsvarsminister forklarer også hvorfor Ukraine må udvikle eget forsvarssystem.

Ukraines forsvarsminister Oleksii Reznikov indrømmer nu at Israels missilforsvarssystem Iron Dome ville være ineffektivt i Ukraine og understreger at der er behov for at udvikle eget luftforsvarssystem, skriver Yahoo News, citeret under Forbes erhvervskonference og citeret af forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Reznikov tilføjer: “Vi kender det effektive missilforsvarssystem, Iron Dome fra Israel. Men selv Iron Dome, giver ikke 100% beskyttelse og jeg har været i Israel og talt med deres producenter og statsvirksomheder.”

Iron Dome blev udviklet til at beskyttelse mod langsomme, lav-højde og lav-impact missiler. Iron Dome beskytter ikke mod krydstogt- og ballistiske missiler. Der er et andet luftforsvarssystem, som er under udvikling i Israel og er tilgængeligt i Tjekkiet og USA.

“Så vi er nødt til at udvikle vores eget missilforsvarssystem eller få et fra vores partnere.” understreger forsvarsminister Reznikov

Reznikov forklarer at himlen over Ukraine allerede er beskyttet, ikke 100%, men “et stort antal missiler” er blevet nedskudt.

Ifølge forsvarsministeren frygter de russiske fly at flyve over Ukraine, derfor angriber de fra territoriet i Den Russiske Føderation, Hviderusland, det besatte Krim, Sortehavet og Det Kaspiske Hav.

Præsident Volodymyr Zelenskyy har udtalt at når krigen er vundet, vil Ukraine bygge en europæisk stat med betydelig liberalisering på mange områder og processer, men med et stærkt sikkerheds- og forsvarssystem, der ligner Israels.

Læs MIFFs temaside: Hvorfor Rusland og Ukraine ikke kan sammenlignes med Israel og palæstinenserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem