Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Af frygt for antisemitisme nægter Berlins politi pro-palæstinensisk gruppe at demonstrere

Her ses skærmdump fra demonstrationen i Berlin, 8. april 2023. (Skærmdump fra demo. via YouTube)
Politiet forbyder demonstrationer af frygt for antisemitisme.

Berlins politi har nedlagt forbud mod to planlagte demonstrationer i løbet af weekenden. Demonstrationerne er organiseret af organisationen Samidoun med forbindelse til terrorgruppen PFLP. Ved de planlagte demonstrationer ville Samidoun fokuserer på «de palæstinensiske fangers dag».

På bagrund af erfaringer fra de seneste år, frygter Berlins politi at demonstrationerne vil omfatte «provokerende, antisemitiske slagord, glorificering- og opildning til vold samt voldshandlinger», skriver de i pressemeddelelse.

Senest den 8. april blev der under Samidoun-demonstration i Berlin råbt kampråb som «død over Israel» og «død over jøderne» og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza blev hyldet – se klip fra demonstrationen, eller her fra Twitter hvor demonstranter blandt andet råber: – Død over Israel! Død over jøderne! Tel Aviv, svaret vil komme med Hamas-raketter:

I Norge har pro-palæstinensiske demonstrationer også været præget af antisemitisme. I 2009 blev der vist bannere med massakretrusler mod jøder udenfor landets Storting. Samme islamistiske slagord blev også råbt i 2017 og 2021. Derudover viser undersøgelse at 8 ud af 10 norske jøder mener Palestinakomiteen i landet er med til at øge antisemitismen.

I 2020 organiserede Samidoun flere arrangementer i verden, inkl. Danmark. Her blev Ghassan Kanafani som var talsmand for terrororganisationen PFLP og involveret i terrorangreb som kostede 26 mennesker livet hyldet i København.

I 2021 organiserede Boykot-Israel bevægelser (BDS) fra Europa og Nordamerika (inkl. Samidoun) et fælles arrangement i samarbejde med Iran, ledere af den iransk-støttet terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, den iransk-støttet terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad og andre terrorgrupper. Ved arrangementet som blev afholdt i Tehran, roste Hamas’ leder Ismail Haniyeh organisationerne i sin tale: – Vi ser gode resultater i vores diaspora-arbejde med at øge bevidstheden, skære forbindelserne med besættelsen og delegitimere den.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem