Her ses Israels premierminister Yair Lapid under sit møde med Storbritanniens premierminister, Liz Truss i New York, 21. september 2022. (Foto: GPO)

Storbritanniens ambassade i Tel Aviv flyttes muligvis til Israels hovedstad

Siger Storbritanniens premierminister Liz Truss.

Storbritanniens premierminster Liz Truss har fortalt Israels premierminister Yair Lapid at hun overvejer at flytte landets ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. En talsperson for Downing Street udtaler at premierminister Truss talte Lapid om «sin vurdering af Storbritanniens nuværende ambassade-placering i Israel» under mødet mellem de to statsledere.

Premierminister Lapid har Tweetet at han takker Storbritanniens premierminister for hendes overvejelse om at flytte landets ambassade, ligesom USA gjorde i sin tid med Trump som præsident: – Vil vil fortsætte med at styrke båndene mellem vores lande, Tweetede Lapid.

I 2017 kritiserede Storbritanniens daværende premierminister præsident Trump for beslutningen om at flytte USA’s ambassade til Israels hovedstad.

Allerede under valgkampen udtalte Truss at hun ville se på muligheden for at Storbritanniens ambassade fremover skulle ligge i Jerusalem.

– Jeg forstår betydningen og sensiviteten omkring placering af vores ambassade i Israel. Jeg har afholdt mange samtaler med min gode ven premierminister Yair Lapid om emnet, udtalte Truss før hun vandt valget.

Udover USA har Honduras, Guatemala og Kosovo ambassade i Jerusalem. Andre lande – inkl. Ungarn, Tjekkiet, Serbien og Australien har officielle handels- eller forsvarsafdelinger i Israels hovedstad.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp