Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Hun er en sand ven af Israel

Her ses Yair Lapid og Liz Truss under deres møde i 2021 som udenrigsministre. Nu er de begge premierminstre. (Foto: GPO)
Israels premierminister Yair Lapid har lykønsket Storbritanniens nye premierminister Liz Truss. Lapid udtaler at Truss er en ægte og god Israel-ven.

I dag indsættes Liz Truss officielt som Storbritanniens nye premierminister efter Boris Johnson. Israels premierminister Yair Lapid har lykønsket sin kollega og kalder hende for en ægte ven af Israel:

– Jeg lykønsker min nye ven, en sand ven af Israel, Liz Truss, der blev valgt som premierminister i Storbritannien, udtaler Israels premierminister.

Premierminister Lapid tilføjede at de to lande er forenede i en «fælles forpligtelse til frihed og vision for en bedre fremtid». Lapid understreger at han ser frem til at arbejde med Truss til gavn for både Storbritannien og Israel.

Lapid og Truss har i løbet af det seneste år opbygget et godt samarbejde. De har begge været udenrigsministre og har indgået samarbejdsaftaler inden for eksempelvis cybersikkerhed, teknologi, handel og forsvar. Nu sidder de begge på posten som premierministre.

Under valgkampen i det konservative parti sendte Truss et brev til Conservative Friends of Israel hvori hun skrev at hun vil overveje at flytte landets ambassade til Jerusalem. Tiden vil vise om det kan lade sig gøre.

Truss støttede også Storbritanniens beslutning i 2021 om at liste hele terrorgruppen Hamas på landets terrorliste.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem