Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Bøde til Island for provokation under Eurovision

Island har fået en bøde for at blande poltik sammen med Eurovision. (Screendump NRK)
Det islandske band Hatari viftede med palæstinensiske flag under Eurovision i Tel Aviv. Nu får Island en bøde fra EBU for det.

European Broadcasting Union (EBU) har idømt Island en bøde for deres provokationer under Eurovision i Tel Aviv, skriver dr.dk.

Efter Eurovision klagede MIFF til EBU, i brevet skrev MIFF blandt andet, at regelbruddet var planlagt – alligevel gjorde den islandske tv-station RÚV ikke noget for at standse det.

– Kun ved at Hatari-bandets skammelige handling får konsekvenser, sikres der at hæder, ærlighed og respekt fortsætter med at være grundlaget for Eurovision Song Contest, konkluderede MIFF i brevet.

EBU oplyste i deres pressemeddelse lørdag, at Islands optræden var i strid med regel 2,6 i sangkokurrencens regelsæt – ifølge reglen må deltagerne ikke bruge deres optræden til politiske formål, skriver dr.dk.

Som en konsekvens idømmes den islandske tv-station RVU en bøde. Bødens størrelse er ikke kendt endnu.

Det islandske band havde på forhånd offentligt tilkendegivet deres støtte til palæstinenserne. Derudover var bandets fremtræden i lak og læder ikke passande til et familiearrangement, skriver dr.dk.

På trods af det endte bandet på en tiende plads i finalen og fik efterfølgende en del opmærksomhed og optrådte også på Roskilde Festival.

MIFF startede sit arbejde med hjemmesiden og Facebook siden i Island i marts 2019. Den islandske skandale under Eurovision og MIFFs arbejde med at sprede saglig information om Israel, resulterede i en fordobling af MIFFs medlemstal i Island.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem