Bøde til Island for provokation under Eurovision

Det islandske band Hatari viftede med palæstinensiske flag under Eurovision i Tel Aviv. Nu får Island en bøde fra EBU for det.
Island har fået en bøde for at blande poltik sammen med Eurovision. (Screendump NRK)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

European Broadcasting Union (EBU) har idømt Island en bøde for deres provokationer under Eurovision i Tel Aviv, skriver dr.dk.

Efter Eurovision klagede MIFF til EBU, i brevet skrev MIFF blandt andet, at regelbruddet var planlagt – alligevel gjorde den islandske tv-station RÚV ikke noget for at standse det.

– Kun ved at Hatari-bandets skammelige handling får konsekvenser, sikres der at hæder, ærlighed og respekt fortsætter med at være grundlaget for Eurovision Song Contest, konkluderede MIFF i brevet.

EBU oplyste i deres pressemeddelse lørdag, at Islands optræden var i strid med regel 2,6 i sangkokurrencens regelsæt – ifølge reglen må deltagerne ikke bruge deres optræden til politiske formål, skriver dr.dk.

Som en konsekvens idømmes den islandske tv-station RVU en bøde. Bødens størrelse er ikke kendt endnu.

Det islandske band havde på forhånd offentligt tilkendegivet deres støtte til palæstinenserne. Derudover var bandets fremtræden i lak og læder ikke passande til et familiearrangement, skriver dr.dk.

På trods af det endte bandet på en tiende plads i finalen og fik efterfølgende en del opmærksomhed og optrådte også på Roskilde Festival.

MIFF startede sit arbejde med hjemmesiden og Facebook siden i Island i marts 2019. Den islandske skandale under Eurovision og MIFFs arbejde med at sprede saglig information om Israel, resulterede i en fordobling af MIFFs medlemstal i Island.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel2.000 specialsoldater øvede krig mod Hamas
Næste artikelRaketangreb mod Ashkelon har kostet 80 årig kvinde livet
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise