Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Islændingene vendte haderne ryggen og fordoblede MIFF-medlemstallet

Island har fået en bøde for at blande poltik sammen med Eurovision. (Screendump NRK)
Du kan også underskrive en international protestaktion.

Det islandske band Hatari (Haderne) afsluttede deres bidrag i Eurovision ved at bryde konkurrencereglerne. Der står klart i reglerne, at Eurovision er en “ikke-politisk begivenhed”, og alle lande er ansvarlige for at sikre, at Eurovision “under ingen omstændigheder bliver politiseret og / eller instrumentaliseret”. Islands delegation skulle have sikret, at “ingen organisation, institution, politisk sag eller andet forhold, firma, mærke, produkt eller tjenesteydelse fremmes”. I reglerne står der at: “Ingen tekster, taler, handlinger af politisk, kommerciel eller lignende art tillades under Eurovision.”

Det var for vanskeligt for haderne at forstå og åbenbart også for svært for delegationschefen for Ríkisútvarpet (RÚV), Islands modstykke til DR. Bandmedlemmene vinkede med Palæstina-banneret, da de modtog deres point fra publikum.

Heldigvis startede MIFF sit arbejde med hjemmesiden og Facebook siden i Island i marts. I dag har en af ​​MIFFs ledere i Island, Ívar Jóhann Halldórsson, sendt en protest mod RÚV, som vil blive offentliggjort i Islands største online avis.

-På trods af mine advarsler valgte RÚV at sende den politiske musikbombe, Hatari til Israel, skriver Halldórsson. Ifølge reglerne kan politisk misbrug af Eurovision føre til diskvalifikation. Der er allerede blevet samlet over 23.000 underskrifter ved en international kampagne for at få Island diskvalificeret på grund af deres overtrædelse.

Det er ikke kun Halldórsson, der reagerer. I løbet af de sidste 24 timer er MIFFs medlemskab på sagaøen fordoblet. MIFF har således fået en større andel af Islandes befolkning i løbet af blot to måneder, end vi har modtaget i forhold til befolkningen i Danmark efter et år.

Israels had er det samme i Island, Danmark og Norge. Vi opfordrer dig til at protestere mod alle dem der vil ødelægge verdens eneste jødiske stat og blive medlem af MIFF nu!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem