Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Undersøgelse viser et flertal af israelere ønsker nye samtaler mellem Netanyahu og Abbas

Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. Der har ikke været forhandlinger mellem parterne i lang tid. (Foto: GPO)
Også mange af Netanyahus vælgere, støtter fredsforhandlinger med palæstinenserne.

Lidt over halvdelen af ​​israelere siger, at de ønsker nye møder og nye fredsforhandlinger mellem premierminister Benjamin Netanyahu og de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas, skriver avisen Ha’aretz.

Undersøgelsen viser også, at 49,5 % af dem, der stemte på partiet Likud som også er premierminister Netanyahus parti ved det seneste Kensset-valg, støtter ovennævnte. 36,2 % er imod. Kun 21,8 % af vælgerne fra det yderliggående parti Religiøs zionisme ønsker nye samtaler mellem Netanyahu og Abbas.

I de midtersøgende partier, siger 81,2 % af partiet Yesh Atids vælgere, at de ønsker flere møder mellem parterne. 88,7 % af vælgerne fra partiet National Enhed siger det samme.

Netanyahu har flere gange udtalte at han er klar for nye forhandlinger, men PA’s ledere ønsker ikke at forhandle med Israel.

Undersøgelser blandt palæstinenserne viser også et klart billede af, at de ikke ønsker forhandlinger med Israel. I april 2022, viste en undersøgelse, at kun 25 % af palæstinenserne ønsker forhandlinger for at løse konflikten. 68 % svarede at vold er den bedste løsning og 44 % svarede at væbnet konflikt er vejen frem.

Den nye israelske undersøgelse viser også, at et klart flertal af israelerne – 64,2% – er villige til at acceptere et stop for byggeriet i de lovlige israelske bosættelser (alle israelske bosættelser ligger i Område C i Judæa og Samaria som er under israelsk suverænitet), som led i en normaliseringsaftale med Saudi-Arabien. I løbet af de seneste år har der været mange spekulationer om en normaliseringsaftale mellem Israel og Saudi-Arabien er på vej.

Deltagerne i undersøgelsen blev også spurgt ind til om den nye regerings planer har potentielt kan skade det israelske demokrati. 84,9 % af vælgerne i midten og på venstrefløjen mener, at planerne kan skade demokratiet. Blandt midterpartiet Yesh Atids vælgere ligger tallet på 95,6%. På højrefløjen ligger tallet på 28,3 %

Undersøgelsen blev lavet på vegne af Genève-initiativet, som arbejder med planer om en to-statsløsning.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem