Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman er en af ​​dem, der ønsker at normalisere forholdet til Israel. (Foto: Flickr)

– Saudi-Arabien ønsker at normalisere forholdet til Israel

Kongerigets tidligere udenrigsminister garanterer at det vil ske.

MIFF har skrevet flere artikler om at alt tyder på det kun er et spørgsmål om tid inden Saudi-Arabien normaliserer forholdet til Israel.

Nu kan vi i MIFF fortælle at Saudi-Arabien ønsker at normlisere forholdet til Israel, selvom det kan tage noget tid inden det gøres officielt, skriver i24News og Jerusalem Post.

I i24News citeres diplomat- og tidligere utenrigsminister Abdel al-Jubeir, der for nylig mødtes med højtstående jødiske ledere i USA. Under mødet garanterede al-Jubeir at normaliseringen vil ske og understregede samtidig at det vil tage tid inden det sker.

For at blive en del af Abraham-aftalerne og normalisere forholdet til Israel, ønsker Saudi-Arabien ifølge i24News også at få noget tilbage. For nylig besøgte en gruppe amerikanske embedsmænd hovedstaden Riyadh. Her modtog de tre hovedkrav fra kronprins Mohammed bin Salman, som skal opfyldes, for at normalisering kan finde sted.

kravene handler angiveligt ikke om Israel eller konflikten med palæstinenserne, men om våbenforsyninger. Saudi-Arabiens anmodning om adgang til flere våben kommer efter deres naboland Qatar som også til dels er deres rival, indgik lignende aftale med USA.

De historiske Abraham-aftaler blev indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko Siden da har man spekuleret i om Saudi-Arabien, der er det største og mest magtfulde arabiske land, også vil tilsutte sig aftalerne.

Selvom Israel og Saudi-Arabien ikke har etableret diplomatiske forbindelser endnu, har der de senest år været en tæt dialog mellem landene. I november 2020 kom der eksempelvis rapporter om et historisk møde i Saudi-Arabien, hvor daværende premierminister Benjamin Netanyahu og daværende Mossad-chef Yossi Cohen mædtes med kronprinsen.

Det er også historisk at Saudi-Arabien har åbnet hele sit luftrum for fly til og fra Israel

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp