Israelske Remilk glæder sig til at åbne verdens største produktionsanlæg af kofri mælk i Kalundborg. (Foto: Daria-Yakovleva, 16. dec 20216, Wikimedia Commons)

Israelske Remilk åbner verdens største anlæg til produktion af kofri-mælk i Danmark

- Vi har fundet en god partner, og vi er begejstret, siger Jason Rosenberg, leder af forretningsudvikling, Remilk.

Den israelske fødevareteknologiske startup virksomhed Remilk, der udvikler kultiveret mælk og animalskfrie mejeriprodukter og for nylig rejste omkring 850 millioner kroner fra deres investorer til produktionsinvesteringer, meddelte tirsdag at de vil åbne verdens største anlæg til produktion af kofri-mælk i Danmark, skriver Times of Israel.

Anlægget i Danmark kommer til at strække sig over 69.677 kvadratmeter og vil blive bygget i en øko-industripark i Kalundborg, meddelte Remilk.

Historien er også blevet dækket af TV2 Øst.

Remilk blev grundlagt i 2019 og producerer mælkeproteiner via en gær-baseret gæringsproces, der gør dem “kemisk identiske” med dem, der findes i komælk og mejeriprodukter.

“Slutresultatet ligner 100 procent ‘rigtig’ mælk,” men er fri for laktose, kolesterol, væksthormoner og antibiotika, fortæller grundlægger og administrerende direktør Aviv Wolff.

Wolff og hans videnskabspartner Ori Cohavi kortlagde mælkens kemiske sammensætning, vurderede fedt, laktose og sukker i væsken og fastslog, at den vigtigste ingrediens til fremstilling af mælk er proteinerne. Remilk genskaber mælkeproteinerne ved at tage generne, der koder for dem, og indsætte dem i en enkeltcellet mikrobe som de manipulerede genetisk for at udtrykke proteinet “på en effektiv og skalerbar måde,” forklarer Wolf. Produktet tørres derefter til et pulver.

“Vi laver mejeriprodukter, der er identiske med komælksprodukter, med samme smag, tekstur, strækbarhed, smeltning, uden kolesterol og uden laktose. Vi har stort set overført hele mekanismen for at producere mælk til en enkeltcellet mikrobe. Vi har ikke brug for ‘resten af koen’, og vi behøver bestemt ikke bruge ressourcer i processen med at skabe et 900 kilogram dyr.” understreger Wolff.

Og tilføjer: “at satse på dyr til at producere vores mad er ikke længere bæredygtigt. Konsekvenserne af dyreavl er ødelæggende for vores planet.”

Remilks model for fødevareproduktion vil være op til 100 gange mere jordeffektiv end det eksisterende mejerisystem, 25 gange mere råvareeffektivt, 20 gange mere tidseffektivt og 10 gange mere vandeffektivt, slutter Wolff.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp