Statsministeren vil drøfte vaccineproduktion i Israel

Vil blive drøftet under mødet mellem statsminister Mette Frederiksen og premierminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.
Statsminister Mette Frederiksen (Foto: Socialdemokratiet)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Lørdag tweetede Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz at han sammen med statsminister Mette Frederiksen rejser til Israel torsdag for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu om et tættere Corona-samarbejde, læs MIFFs artikel om besøget HER.

Allerede i april 2020 kunne MIFF fortælle at Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, havde taget initiativ til Corona-alliance mellem de små lande som efter hans mening har håndteret Corona-krisen fornuftigt, læs MIFFs artikel HER

– Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, sagde statsministeren i 2020.

Israel har fra dag èt haft førertrøjen på, når det gælder vaccineudrulning. Læs mere om den danske forbindelse til vaccinesuccessen HER.

Avisen Kristeligt Dagblad skriver nu at statsministeren, ifølge den israelske klummeskribent og analytiker Nadav Eyal vil drøfte muligheden for etablering af fælles vaccinefabrik i Israel.

– Sådan en fabrik skal kunne producere et højt antal af allerede eksisterende vacciner, enten fra Pfizer eller Moderna, som så kan bruges til befolkningerne i Israel, Danmark og Østrig, udtaler Eyal.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu forhandler med Pfizer og Moderna om at oprette vaccinefabrik i Israel. Formålet er at gøre Israel uafhængig af vaccineproduktion i andre lande og skabe flere arbejdspladser.

Israel, Danmark og Østrig forventer at kampen mod Corona og- mutationer vil varer 3 til 5 år. Derfor vil dem som er blevet vaccineret skulle genvaccineres.

Ifølge Kristeligt Dagblad har en kilde fortalt, at statsministeren tog initiativ til mødet og at det skulle ske inden det kommende Knesset-valg 23. marts da vaccineudrulning står øverst på den politiske dagsorden i Danmark.

– Da coronaen kom sidste år, var det en brat opvågning. Vi manglede mundbind og medicinsk udstyr. Priserne på værnemidler eksploderede, og spørgsmålet blev, hvor vi skulle skaffe værnemidlerne fra. Europas afhængighed af leverancer udefra blev meget tydelig, forklarer statsministeren.

Ifølge Kristeligt Dagblad og N-12 vil Pfizers dirketør Albert Bourla besøge Israel i løbet af de kommende uger. Det forventes at etablering af vaccine-fabrik i landet vil være blandt emnerne på dagsorden.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise