Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Statsministeren vil drøfte vaccineproduktion i Israel

Statsminister Mette Frederiksen (Foto: Socialdemokratiet)
Vil blive drøftet under mødet mellem statsminister Mette Frederiksen og premierminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.

Lørdag tweetede Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz at han sammen med statsminister Mette Frederiksen rejser til Israel torsdag for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu om et tættere Corona-samarbejde, læs MIFFs artikel om besøget HER.

Allerede i april 2020 kunne MIFF fortælle at Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, havde taget initiativ til Corona-alliance mellem de små lande som efter hans mening har håndteret Corona-krisen fornuftigt, læs MIFFs artikel HER

– Det et rigtigt godt selskab for Danmark at være inviteret med i. Og vigtigt – ikke mindst på den længere bane. Det er nogle af de lande, der meget hurtigt og effektfuldt har reageret på Corona-krisen, sagde statsministeren i 2020.

Israel har fra dag èt haft førertrøjen på, når det gælder vaccineudrulning. Læs mere om den danske forbindelse til vaccinesuccessen HER.

Avisen Kristeligt Dagblad skriver nu at statsministeren, ifølge den israelske klummeskribent og analytiker Nadav Eyal vil drøfte muligheden for etablering af fælles vaccinefabrik i Israel.

– Sådan en fabrik skal kunne producere et højt antal af allerede eksisterende vacciner, enten fra Pfizer eller Moderna, som så kan bruges til befolkningerne i Israel, Danmark og Østrig, udtaler Eyal.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu forhandler med Pfizer og Moderna om at oprette vaccinefabrik i Israel. Formålet er at gøre Israel uafhængig af vaccineproduktion i andre lande og skabe flere arbejdspladser.

Israel, Danmark og Østrig forventer at kampen mod Corona og- mutationer vil varer 3 til 5 år. Derfor vil dem som er blevet vaccineret skulle genvaccineres.

Ifølge Kristeligt Dagblad har en kilde fortalt, at statsministeren tog initiativ til mødet og at det skulle ske inden det kommende Knesset-valg 23. marts da vaccineudrulning står øverst på den politiske dagsorden i Danmark.

– Da coronaen kom sidste år, var det en brat opvågning. Vi manglede mundbind og medicinsk udstyr. Priserne på værnemidler eksploderede, og spørgsmålet blev, hvor vi skulle skaffe værnemidlerne fra. Europas afhængighed af leverancer udefra blev meget tydelig, forklarer statsministeren.

Ifølge Kristeligt Dagblad og N-12 vil Pfizers dirketør Albert Bourla besøge Israel i løbet af de kommende uger. Det forventes at etablering af vaccine-fabrik i landet vil være blandt emnerne på dagsorden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem