Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Mette mødes med Netanyahu i Jerusalem

Statsminister Mette Frederiksen: - Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter - både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten - kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid. (Foto: Wikimedia Commons)
Torsdag tager statsministeren til Israel for at drøfte et tættere Corona-samarbejde mellem Danmark og Israel.

I går, lørdag tweetede Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz at han sammen med statsminister Mette Frederiksen rejser til Israel torsdag for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu om et tættere Corona-samarbejde, ifølge Ritzau, skriver Berlingske Tidende.

Læs også Berlingske Tidendes analyse af hvorfor statsministeren rejser til Israel HER.

Rejsen er også bekræftet af Statsministeriet.

– Vi vil blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive mere selvforsynende med vacciner. Både på kort sigt i forhold til at få adgang til flere vacciner mod covid-19. Men også på længere sigt i forhold til eksempelvis genvaccination, udtaler Frederiksen i pressemeddelelse.

Statsministeren har ved flere lejligheder rost Israel for en hurtig og yderst effektivt vaccineudrulning. Israel har som mål at vaccinere alle indbyggere over 16 år inden ultimo marts. På nuværende tidspunkt er over 50% vaccineret.

– Israel er det land i verden, som er absolut længst fremme i kampen mod covid-19, når det handler om at udrulle vacciner. Israel er også interessant, når det gælder udvikling af vacciner og behandlingsmetoder. Derfor ser jeg frem til på mødet at få endnu mere fart på vores samarbejde og erfaringsudveksling, så vi sammen kan arbejde på at finde løsninger på områder som forskning og udvikling af nye vacciner, offentlig-private partnerskaber og vaccineproduktion, udtaler Frederiksen.

Mens Danmarks socialdemokratiske statsminister søger øget samarbejde med Israel, er situationen en helt anden i deres norske søsterparti, Arbeiderpartiet.

Conrad Myrland, daglig leder af MIFF i Norge, er meget positiv over at Danmarks statsminister ønsker så tæt et samarbejde med Israel. Læs mere om boykot af Israel i Bergen HER.

– Denne måned vedtog Arbeiderpartiet i Bergen, Norges næststørste by, en fuld boykot af varer og tjenester fra hele Israel. At den danske statsminister fra Arbeiderpartiets søsterparti går den stik modsatte vej, har en meget vigtig signalværdi, kommenterer Myrland.


Læs mere om dansk-israelsk samarbejde HER.

Læs mere om den danske forbindelse til Corona-vaccine udrulning i Israel HER.




Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!