Mette mødes med Netanyahu i Jerusalem

Torsdag tager statsministeren til Israel for at drøfte et tættere Corona-samarbejde mellem Danmark og Israel.
Statsminister Mette Frederiksen: - Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter - både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten - kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid. (Foto: Wikimedia Commons)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I går, lørdag tweetede Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz at han sammen med statsminister Mette Frederiksen rejser til Israel torsdag for at mødes med premierminister Benjamin Netanyahu om et tættere Corona-samarbejde, ifølge Ritzau, skriver Berlingske Tidende.

Læs også Berlingske Tidendes analyse af hvorfor statsministeren rejser til Israel HER.

Rejsen er også bekræftet af Statsministeriet.

– Vi vil blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive mere selvforsynende med vacciner. Både på kort sigt i forhold til at få adgang til flere vacciner mod covid-19. Men også på længere sigt i forhold til eksempelvis genvaccination, udtaler Frederiksen i pressemeddelelse.

Statsministeren har ved flere lejligheder rost Israel for en hurtig og yderst effektivt vaccineudrulning. Israel har som mål at vaccinere alle indbyggere over 16 år inden ultimo marts. På nuværende tidspunkt er over 50% vaccineret.

– Israel er det land i verden, som er absolut længst fremme i kampen mod covid-19, når det handler om at udrulle vacciner. Israel er også interessant, når det gælder udvikling af vacciner og behandlingsmetoder. Derfor ser jeg frem til på mødet at få endnu mere fart på vores samarbejde og erfaringsudveksling, så vi sammen kan arbejde på at finde løsninger på områder som forskning og udvikling af nye vacciner, offentlig-private partnerskaber og vaccineproduktion, udtaler Frederiksen.

Mens Danmarks socialdemokratiske statsminister søger øget samarbejde med Israel, er situationen en helt anden i deres norske søsterparti, Arbeiderpartiet.

Conrad Myrland, daglig leder af MIFF i Norge, er meget positiv over at Danmarks statsminister ønsker så tæt et samarbejde med Israel. Læs mere om boykot af Israel i Bergen HER.

– Denne måned vedtog Arbeiderpartiet i Bergen, Norges næststørste by, en fuld boykot af varer og tjenester fra hele Israel. At den danske statsminister fra Arbeiderpartiets søsterparti går den stik modsatte vej, har en meget vigtig signalværdi, kommenterer Myrland.


Læs mere om dansk-israelsk samarbejde HER.

Læs mere om den danske forbindelse til Corona-vaccine udrulning i Israel HER.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise