– BDS-tilhængere lader sig trække rundt som får

– Jeg er så trist over at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lader sig blive trukket rundt som får bag en tekst, de ikke en gang har tjekket om er sand, siger Jack Lang.
Jack Lang er tidligere uddannelsesminister fra det franske parti Socialistpartiet og bestyrelsesformand i Arab World Institute i Paris. Lang er frustreret over BDS-tilhængere som vil boykotte Israel. (Foto: AJC1, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Jack Lang som er tidligere fransk uddannelsesminister og parlamentsmedlem for Socialistpartiet tager kraftig fra BDS. De seneste år har Jack Lang været bestyrelsesformand for Arab World Institute i Paris, hvor det for øjeblikket er en udstilling som hedder «Jøderne fra Orienten». Da dele af udstillingen er udlånt fra Israel Museum og andre institutioner i Israel, har 250 franske, arabiske og internationale intellektuelle mobiliseret til boykot.

I interview til Radio J har Lang fordømt BDS-tilhængernes krav om boykot, Lang tilfgøjer at det er «fuldstændig ude af proportioner og bommer på målet».

– Jeg er så trist over at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lader sig blive trukket rundt som får bag en tekst, de ikke en gang har tjekket om er sand, fortsætter Lang. Bestyrelsesformanden forsvarer udstillingen og mener at BDS-tilhængerne «forsøger at vende opmærksomheden fra den dybe betydning som udstillingen har – som intet har med en politisk debat at gøre».

Udstillingen er en del af en større serie arrangementer hvor der sættes fokus på Abraham-religionerne i den arabiske verden, skriver The New Arab.

I 2020 indgik Israel de historiske Abraham-aftaler med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, siden er der stort set kommet daglige nyheder om hvordan forholdet mellem Israel og de førnævnte arabiske lande bliver varmere og varmere samt hvor stor betydning det har for regionens økonomi og forståelse af hvor vigtigt det er at samarbejde med Israel – læs om Abraham-aftalerne HER.

Derudover hører vi nærmest dagligt om flere og flere arabiske lande som begynder at tale med Israel i direkte og indirekte samtaler – det er historisk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHvor er EU-milliarderne til PA-valget der ikke blev til noget?
Næste artikelFlere Hamas og PIJ ledere har forladt Gaza og lever i luksus i Qatar og Tyrkiet
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise