Israelske jagerfly har i nat gennemført flere angreb mod iranske mål i Syrien. (Illustrationsfoto: US Department of Defense)

For fjerde gang på en uge er Syrien ramt af påståede israelske luftangreb

Angrebene mod iranske mål i Syrien optrappes.

Natten til i dag blev Damaskus-området ramt af hvad menes at være israelsk luftangreb, ifølge de statslige syriske medier. Det er fjerde gang i løbet af en uge påståede israelske angreb mod iranske mål i Syrien.

Luftangrebet kom en dag efter en iransk drone fra Syrien krænkede israelsk luftrum. Dronen blev nedskudt af Israels luftforsvar over Huladalen i Nord-Israel.

Israel har som politik ikke af be- eller afkræfte konkrete angreb mod mål i Syrien, men har erkendt at have gennemført flere hundrede luftangreb mod mål i Syria siden 2017.

Målet med Israels luftangreb er at stoppe Iran i at sætte sig militært i Israels naboland og stoppe Iran i at  leverer avancerede våben til iransk-støttede terrororganisationer som Hizbollah i Syd-Libanon.

Det vides ikke hvad målene var ved de 4 luftangreb i løbet af den seneste uge, men ifølge oppositionskilder i Syrien menes et af angrebene være rettet mod en luftforsvarsbase og et bevægeligt mål på en motorvej.

Målet menes at være en konvoj af «udenlandsk personel». Både iranske styrker og Hizbollah er kendt for at operere i området.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp