Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

David Weinberg: – På tide at flere vestlige ledere og demokratiske aktivister opdager det sande Israel

Her ses Israels tidligere udenrigsminister Yair Lapid (nuværende premierminister) (t.h.) og Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed i Negev i Israel. (Foto: GPO)
Diskursen om Israel i visse vestlige kredse versus den vi ser i flere arabiske lande, kunne ikke være mere forskellig, skriver David Weinberg som er ekspert i Mellemøsten.

Diskursen om Israel i visse vestlige kredse versus den vi ser i flere arabiske lande, kunne ikke være mere forskellig, skriver David Weinberg i Israel Hayom. Weinberg er en af Israels førende eksperter i Mellemøsten og vil holde foredrag for MIFF i Danmark, Norge og Sverige – klik for at melde dig til.

Nogle vesterlændinge er fastlåst i en destruktiv holdning til Israel – her er nogle eksempler:

Genève og New York: I ny rapport fra FN’s Menneskerettighedsråd (HRC) i sidste uge, blev Israel anklaget for apartheid. Rapporten nåede lige akkurat at udkomme i tide til FN’s årlige debat om “Agenda Punkt 7” som er et fast punkt på dagsordnen i FN forbeholdt Israels “menneskerettighedskrænkelser” mod palæstinensere og andre arabere (se også MIFFs temaside om FN’s besættelse med Israel).

Rapporten var blot den seneste i en række af ensidige, grundløse rapporter som dæmoniserer Israel og er et en del af et fuldskala retsangreb på selve Israels eksistens som en jødisk stat. Et godt eksempel er Amnestys seneste rapport hvor Israel blev beskyldt for apartheid. NGO Monitor gennemgik Amnesty rapporten minotiøst og skrev blandt andet at: «Amnestys metode er ugennemsigtig og ikke i henhold til internationalt anerkendte standarder for indsamling af fakta». Rapportens forfattere opgives ikke og eksperter er ikke blevet konsulteret. Amnesty skriver at de har interviewet 56 personer fra de aktuelle områder, men opgiver ikke deres navne. Amnesty skriver at de «har dokumenteret forbrydelser udført af de palæstinensiske myndigheder eller væbnede grupper mod palæstinensere og israelere», men siger at «det ikke er fokus i denne rapport». Ved at udelade hvad de har fundet af beviser for palæstinensiske forbrydelser, får dem som læser Amnestys rapport ikke den nødvendige baggrund for at forstå mange af de israelske tiltag som Amnesty fordømmer i rapporten.

Også Danmark hoppede med på Apartheid-vognen mod Israel. Den 3. marts 2022 fremsatte Folketingsmedlemmerne Christian Juhl og Eva Flyvholm (EL), Uffe Elbæk og Sikandar Siddique (Frie Grønne) og Torsten Gejl (ALT) beslutningsforslag om at betegne Israels styre og fremfærd over for palæstinenserne som apartheid. Det er ikke mindre end en hån mod fortsanden af danske politikere hopper med på den slags falske anklager mod Israel!

To nye rapporter er på trapperne og de vil sandsynligvis sætte gang i nye anklager mod Israel. I april udkommer en rapport fra FN’s Komité for Afskaffelse af Racediskrimination (UN Committee on the Elimination of Racial Discrimination). Til juni udkommer en rapport fra HRC “Uafhængig International Undersøgelseskommission (Independent International Commission of Inquiry) om det besatte palæstinensiske område, inkl Øst Jerusalem og Israel.”

I skrivende stund cirkulerer der et udkast til endnu en anti-israelsk FN-resolution (sponsoreret af Pakistan på vegne af Organisationen for Islamisk Samarbejde med 56 medlemmer) som vil erklære Israels tilstedeværelse i Judæa og Samaria (Vestbredden) for en “kolonial besættelse” i stedet for en “militær besættelse”. Den absurde beskyldning har til hensigt at benægte det jødiske folks historie og stemple dem som udenlandske angribere, der tjener fremmede magter og ikke er en urbefolkning med en stærk historisk ret til sit land Israel. Det jødiske folks historiske ret til Israel blev allerede internationalt anderkendt i Balfour-erklæringen i 1917 da Storbritanniens regering meddelte i Balfour-erklæringen at der skulle oprettes et «jødisk nationalhjem» indenfor det gamle Israel – læs mere HER. Det jødiske folks ret til landet Israel blev slået fast af det internationale samfund i 1920 under San Remo-konferencen hvor de europæiske mandatområder i Mellemøsten blev afklaret og briternes løfte om at oprette et jødisk nationalt hjemland i landområdet Palæstina blev støttet. Sèvres-traktaten opløste Det osmanniske rige og anerkendte hovedprincipperne i Balfour-erklæringen om etablering af et nationalt hjemland for det jødiske folk i det britiske mandat af Palæstina. I 1922 ratificerede Folkeforbundet Palæstinamandatet – læs mere HER. Jødernes historiske forbindelse til landområdet Palæstina blev slået fast. Mandatmagten skulle give landet de politiske, administrative og økonomiske forhold som sikre etableringen af et jødisk nationalhjem. Mandatmagten skulle tilrettelægge jødisk indvandring. Bemærk: Samme år som folkeretten gav Norge suverænitet over Svalbard, fik det jødiske folk rettigheder som gør både kontrol og bosættelse i Judæa og Samaria (Vestbredden) lovlig. Læs også: Myten om ‘annektering’. I 1947 støttede FNs generalforsamling forslaget om at dele resterne af det britiske mandatområde op i en jødisk og arabisk stat (FNs resolution 181 – læs den HER). Araberne afviser forslaget og svarer igen med arabisk terror. Se også MIFFs tidslinje for det jødiske folk.

Selvom det er svært at tro, besluttede USA’s udenrigsministerium i sidste uge at give over 6,7 millioner kroner til NGO’er som vil rapportere om “israelske menneskerettighedskrænkelser.”

Imens i Sharm el-Sheikh og Sdeh Boker: I sidste uge blev der afholdt et to-dags møde mellem Emiraternes Kronprins Sheikh Mohamed bin Zayed, Egyptens præsident Abdel-Fattah el-Sissi og Israels premierminister Naftali Bennett med henblik på at styrke deres nye regionale alliance for fred og sikkerhed.

I sidste uge trådte den første emiratiske formuefond ind på det israelske marked med planer om at investere over 1,3 milliarder kroner i israelske virksomheder i 2022 og en tilsvarende sum hvert år over 10 år. Emiratisk tænketank udgav bog om zionisme skrevet af forskere fra Tel Aviv University. Den emiratisk baserede detailgigant Lula begyndte forhandlinger om drift i Israel. Marokko underskrev et aftalememorandum (MOU) med Israel Aerospace Industries (IAI) om et fælles forsknings- og ingeniørcenter.

I indeværende uge mødtes udenrigsministrene landene der er med i Abraham-aftalerne (Israel, Emiraterne, Bahrain, Marokko. Sudan er også med i aftalerne, men deltog ikke grundet indenrigsproblemer). Derudover deltog også Egypten og USA. Mødet foregik på Israels første premierminister, David Ben-Gurions gård. Det er det nye Mellemøsten – sat i gang af Abraham-aftalerne! Så meget for at være en “apartheid”-stat, skriver Weinberg.

Desværre lader det til at Israel eksistere i to parallelle, modstridende verdener. Et konstrueret univers som er falsk, forhastet, forældet, truende og strækker sig fra Ramallah til New York, Genève og andre uvenlige steder.

Universet er domineret af de såkaldt vestlige “progressive” i ledtog med arabiske/islamiske radikaler som vil nedgøre istedet for at omfavne Abraham-aftalerne og de sidder fast i en tidslomme, hvor Israel anses for at være symbol på alt der er ondt. Det er et ondt univers, hvor genstridige og voldelige palæstinensiske ledere æres, og beundringsværdige israelske ledere kriminaliseres. Det er et tragisk og fortabt univers.

Det andet univers er ægte, lovende, fremadskuende og stabiliserende! Universet er præget af en fredsdynamik, der løber fra Jerusalem til Dubai, Manama, Rabat, Cairo og Amman; og fra Jerusalem til de vigtigste ledere i verden.

Kort sagt, diskursen om Israel i korrupte internationale institutioner og nogle dæmoniserende vestlige campuser og hovedstæder kunne ikke være mere anderledes end diskursen i arabiske hovedstæder og andre rolige og velovervejede beslutningscentre. Det er konfrontation versus samarbejde, dæmonisering versus solidaritet.

Det er på tide, at flere vestlige ledere og demokratiske aktivister opdager det sande, nye Mellemøsten og det sande Israel: en kraft for fred, fremskridt, sikkerhed og stabilitet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem