Search
Kong Mohammed VI af Marokko har inviteret Israels premierminister Benjamin Netanyahu på historisk statsbesøg. (Foto: Poul Kagame, 29. april 2018, Flickr)

Kongen af Marokko håber et bedre forhold med Israel vil fremme regional fred

Marokko forventes snart at åbne ambassade i Israel.

Marokkos konge, Muhammed VI har sendt brev til Israels præsident Isaac Herzog hvori han udtrykker håb om at det fornyede forhold mellem Israel og Marokko vil fremme regional fred, skriver Times of Israel.

«Jeg er glad for de skridt der er taget i genetablering af kontakten mellem vores to lande. Jeg er overbevist om at vi vil sørge for at kontakten bliver bæredygtig, således at vi sammen kan arbejde for fred til alle indbyggere i regionen», skriver kongen.

Læs MIFF’s artikel, dec. 2020: Jøder i Marokko kalder fredsaftale med Israel et ‘Chanukkah mirakel’. Jøder og israelere som lever i Marokko er jublende lykkelige over den glædelige nyhed.

For nylig besøgte Israels udenrigsminister Yair Lapid det nordafrikanske land som første højtstående israelske embedsmand de seneste to årtier. Israel og Marokko har tidligere haft diplomatiske bånd, men de blev brudt under Anden Intifada. Nå er de to lande ved at normaliserer forholdet igen efter de i 2020 indgik de historiske Abrahamaftaler (også indgået mellem Israel og Emiraterne, Bahrain og Sudan) – læs om Abrahamaftalerne HER.

Læs MIFF’s artikel, dec. 2020: Stille i Ramallah efter Marokkos normalisering med Israel. Palæstinenserne justerer deres strategi.

Med sig havde udenrigsminister Lapid et brev med til kongen fra præsident Herzog. I brevet blev kongen inviteret til Israel, kongen kommer ikke nærmer ind på invitationen i sit brev til Israels præsident.

Udenrigsminister Lapid sagde under sit besøg i Marokko at Israel og Marokko vil opgraderer forholdet til fulde diplomatiske forbindelser, inkl. ambassader.

Læs MIFF’s artikel, jan. 2021: Israel åbner forbindelseskontor i Marokko. Den historisk USA-mæglet normaliseringsaftale mellem Israel og Marokko har skabt et helt nyt forhold mellem landene 20 år efter Israels ambassade lukkede.

Udenrigsminister Yair Lapid åbnede handelskontor i Rabat, Marokko 12. august 2021. Ifølge Lapid, vil Israel snart åbne ambassade i Marokko. Ligeledes vil Marokko åbne ambassade i Israel. (Foto: Shlomi Amsalem/GPO))

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp