Israel åbner forbindelseskontor i Marokko

Den historisk USA-mæglet normaliseringsaftale mellem Israel og Marokko har skabt et helt nyt forhold mellem landene 20 år efter Israels ambassade lukkede.
20 år efter Israels ambassade i Marokko lukkede, er ambassadør David Govrin ankommet til Rabat hvor han vil stå i spidsen for Israels forbindelseskontor. (Foto: @TheBelaaz, via Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Tyve år efter det israelske forbindelseskontor i Marokko lukkede da Anden Intifada brød ud i 2000, ankom Israels udsending, David Govrin tirsdag i Rabat for at genåbne kontoret, det skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Den historiske genåbning i Marokko kommer efter de historiske normaliseringsaftaler mæglet på plads af USAs daværende Trump-administration – læs mere HER. Læs om de historiske Abrahamaftaler mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko HER.
Læs også: Israel åbnede for få dage siden en ambassade i Emiraterne – læs mere HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise