Israel har åbnet ambassade i Emiraterne

- Den israelske ambassade i Emiraterne vil fremme forbindelserne mellem landene på alle niveauer, udtaler det israelske udenrigsministerium.
Historisk landing i Abu Dhabi i Emiraterne 31. august 2020 med israelsk/amerikansk delegation. (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Israel meddelte søndag, at de har åbnet sin ambassade i Emiraterne, efter Israel, Emiraterne og Bahrain indgik de USA mæglede Abrahamaftaler i september 2020, det skriver avisen Israel Hayom.

Åbning af ambassaden markerer endnu en milepæl i forholdet mellem Israel og den arabiske verden.

– Den israelske ambassade i Abu Dhabi er officielt åbnet med ankomsten af ​​missionschef Eitan Naeh. Den israelske ambassade i Emiraterne vil fremme forbindelserne mellem landene på alle niveauer, skrev det israelske udenrigsministerium i officiel meddelelse.

Ifølge det israelske udenrigsministerium vil ambassaden til at starte med, operere fra midlertidig lokation til de får en permanent placering. Udenrigsministeriet tilføjer at ambassaden vil arbejde for at fremme “udvidelse af båndene til den emiratiske regering, finansielle organer og den private sektor, universiteter, medierne med mere.”

Israels Udenrigsminister, Gabi Ashkenazi udtalte, at åbning af ambassaden vil “muliggøre udvidelse af de bilaterale forbindelser mellem Israel og Emiraterne for en hurtig og maksimal implementering af potentialet af båndene mellem landene.”

Ashkenazi takkede også Emiraternes “tronarving, hans højhed Sheikh Mohammed bin Zayed, og min kollega og ven, udenrigsminister Sheikh Abdullah bin Zayed, for deres lederskab og gæstfrihed over for vores repræsentanter.”

Emiraternes kabinet godkendte søndag oprettelsen af ambassade i Tel Aviv, ifølge landets statslige nyhedsbureau WAM.

Ashkenazi hilste Emiraternes beslutning velkommen og sagde, at den “vil fremme de varme bånd mellem landene og deres befolkning.”

Siden indgåelse af Abrahamaftalerne har de to lande etableret direkte flyruter, udvekslet flere handelsdelegationer, tusindvis af israelske turister har besøgt Emiraterne og emiratiske turister er også begyndt at besøge Israel. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Emiraterne var det første ud af de fire arabiske lande som i 2020 etablerede forbindelser med Israel i gennem Abrahamaftalerne. Israel etablerede også forbindelser med Bahrain, Sudan og Marokko.

Ifølge det israelske udenrigsministerium Udenrigsministeriet sagde, at Israel snart ville åbne en interessesektion i Marokko og et konsulat i Dubai. Det sagde også, at en ambassade i Bahrain har fungeret i flere uger.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise