Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har åbnet ambassade i Emiraterne

Historisk landing i Abu Dhabi i Emiraterne 31. august 2020 med israelsk/amerikansk delegation. (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, flickr)
- Den israelske ambassade i Emiraterne vil fremme forbindelserne mellem landene på alle niveauer, udtaler det israelske udenrigsministerium.

Israel meddelte søndag, at de har åbnet sin ambassade i Emiraterne, efter Israel, Emiraterne og Bahrain indgik de USA mæglede Abrahamaftaler i september 2020, det skriver avisen Israel Hayom.

Åbning af ambassaden markerer endnu en milepæl i forholdet mellem Israel og den arabiske verden.

– Den israelske ambassade i Abu Dhabi er officielt åbnet med ankomsten af ​​missionschef Eitan Naeh. Den israelske ambassade i Emiraterne vil fremme forbindelserne mellem landene på alle niveauer, skrev det israelske udenrigsministerium i officiel meddelelse.

Ifølge det israelske udenrigsministerium vil ambassaden til at starte med, operere fra midlertidig lokation til de får en permanent placering. Udenrigsministeriet tilføjer at ambassaden vil arbejde for at fremme “udvidelse af båndene til den emiratiske regering, finansielle organer og den private sektor, universiteter, medierne med mere.”

Israels Udenrigsminister, Gabi Ashkenazi udtalte, at åbning af ambassaden vil “muliggøre udvidelse af de bilaterale forbindelser mellem Israel og Emiraterne for en hurtig og maksimal implementering af potentialet af båndene mellem landene.”

Ashkenazi takkede også Emiraternes “tronarving, hans højhed Sheikh Mohammed bin Zayed, og min kollega og ven, udenrigsminister Sheikh Abdullah bin Zayed, for deres lederskab og gæstfrihed over for vores repræsentanter.”

Emiraternes kabinet godkendte søndag oprettelsen af ambassade i Tel Aviv, ifølge landets statslige nyhedsbureau WAM.

Ashkenazi hilste Emiraternes beslutning velkommen og sagde, at den “vil fremme de varme bånd mellem landene og deres befolkning.”

Siden indgåelse af Abrahamaftalerne har de to lande etableret direkte flyruter, udvekslet flere handelsdelegationer, tusindvis af israelske turister har besøgt Emiraterne og emiratiske turister er også begyndt at besøge Israel. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Emiraterne var det første ud af de fire arabiske lande som i 2020 etablerede forbindelser med Israel i gennem Abrahamaftalerne. Israel etablerede også forbindelser med Bahrain, Sudan og Marokko.

Ifølge det israelske udenrigsministerium Udenrigsministeriet sagde, at Israel snart ville åbne en interessesektion i Marokko og et konsulat i Dubai. Det sagde også, at en ambassade i Bahrain har fungeret i flere uger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem