Saudi-Arabiens skolebøger markant forbedret

De palæstinensiske myndigheder (PA) kunne lære noget af Saudi-Arabien.
Arabisk skolepige. Billedet er taget i Yemen i april 2013. (Illustrationsfoto Julien Harneis, flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Norge støtter skolepensum som fremmer jihad – læs mere HER på norsk. Lederartiklen var også klar: Palæstinensiske skolebøger modarbejder fred – læs mere HER på norsk.

5. december 2019 blev en historisk dag: For første gang i historien truede et flertal i det norske Stortinget med at fryse norsk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) hvis ikke PA ændrer sine skolebøger til det bedre – læs mere HER på norsk. I maj fik Norge følge af EU, som udtrykte bekymring «over den fortsatte mangel på effektivt at handle mod hadytringer og vold i skolebøgerne» – læs mere HER. 4. juni 2020 oplyste udenrigsminister Ine Eriksen Søreide at regeringen har «tilbageholdt mere end halvdelen af den planlagte støtte til det palæstinensiske uddannelsessystem» – læs mere HER på norsk.

Tidligere på måneden, i budgetforliget mellem regeringen og Fremskrittspartiet, blev der skåret 30 millioner norske kroner i støtten til palæstinenserne i statsbudgettet for 2021 – læs mere her. Norges nedskæring af bistanden sker oveni en generel nedskæring af bistanden grundet forventet nedgang i bruttonationalproduktet i kølvand på Corona-krisen. Det var et ønske fra både partiet Frp, og fra regeringspartierne, at bruge nedskæring af bistanden til de palæstinensiske myndigheder (PA) som et pressionsmiddel for blandt andet at stoppe belønningssystemet for dømte palæstinensiske terrorister med israelske liv på samvittigheden og jihadundervisning i skolen, hvor palæstinensiske skolebørn opfordres til at ofre deres liv i jihad mod israelere (læs mere HER).

Til forskel for Norge, fortsætter Danmark med at sende flere mio. danske skattekroner til PA uden at stille spørgsmålstegn ved hvad pengene går til! Læs mere om hvordan dine skattekroner misbruges af PA HER.

Saudi-Arabien har også skolebøger med problematisk indhold, men der noterer instituttet IMPACT-se nu en række positive forbedringer i de nyeste udgivelser.

Her er kortversionen af IMPACT-se observationer i saudiarabisk skolepensum knyttet til Israel og det jødiske folk:

Flere af de værste eksempler af had og opildning er fjernet. En hadith – læs hvad hadith er HER, som har lagt grundlaget for mange af de anti-jødiske holdninger i den muslimske verden er blevet fjernet.

En klassisk antisemitisk konspiration om at jøderne («zionistiske kræfter») kontrollerer verden og bruger penge, kvinder og narkotika som virkemidler, er blevet fjernet fra 2019 til 2020.

For ti år siden var de saudiarabiske skolebøger fyldt med indhold som forberedte skoleeleverne på jihad og martyrdød, men nu er de fleste af dem fjernet.

Holdningen til Israel er også blevet meget mere afbalanceret. Et helt kapitel om «den zionistiske fare» er fjernet, men anti-israelsk indhold findes fortsat i pensum.

Her er hvad du kan gøre for at råbe op mod palæstinensiske myndigheders (PA) fortsatte misbrug af danske skattekroner til opildning til terror og jihad mod israelere:

Støt MIFFs arbejde for at stoppe den absurde situation!
Bliv medlem af MIFF HER.
Støt MIFF med en gave HER.
Anbefal MIFF til familie og venner – hjælp MIFF med at hverve flere medlemmer så vi kan fortsætte arbejdet for Israel og det jødiske folk.
Del MIFFs opslag! Kontakt danske politikere – del MIFFs artikler som dokumentere misbruget af dansk bistand til palæstinenserne med politikerne.
Tak for din støtte!

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise